Helyi közélet

2016.07.06. 14:40

Interjú: Veréb Tamás

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a miskolci születésű színész, énekes Veréb Tamás volt, aki fiatal kora ellenére, már három éve a Budapesti Operettszínház oszlopos tagja, ahol olyan világhírű produkciókban látható, mint az Elfújta a szél (Ashley) és a Rómeó és Júlia (Rómeó) című musical.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a miskolci születésű színész, énekes Veréb Tamás

volt, aki fiatal kora ellenére, már három éve a Budapesti Operettszínház oszlopos tagja, ahol olyan világhírű produkciókban látható, mint az Elfújta a szél (Ashley) és a Rómeó és Júlia (Rómeó) című musical.

Béres Szabi: Mesélj picit a kezdetekről, tudatosan választottad ezt a pályát?

Veréb Tamás: Viszonylag korán kialakult az életemben, hogy zenével és színészettel szeretnék foglalkozni. Első szerepemet 9 évesen játszottam a Miskolci Nemzeti Színház "Isten Pénze" című produkciójában, de népdaléneklő versenyeken is többször részt vettem, amit követett a musical, később pedig a pop éneklés, szóval egészen hamar rájöttem mit is szeretnék csinálni, amit szüleim teljes mértékben támogattak. A legjobb tanárokkal vehettem magam körül, akiktől nagyon sok segítséget kaptam, így jött aztán, hogy 19 évesen elmentem egy castingra a Budapesti Operettszínházba, ahol megkaptam az első főszerepemet, amely nem volt más mint az "Elfújta a szél c. musical." Azok az emberek, akiket most a kollégáimnak nevezhetek gyerekként még ikonként figyeltem és ez egy fantasztikus érzés.

Béres Szabi: Milyen darabokban láthatunk jelenleg?

Veréb Tamás: Ami aktuális az a "Rómeó és Júlia musical", amivel egyébként nemsokára indulunk le Tokajba, hiszen július 8-án és 9-én a Fesztiválkatlanban lépünk vele színpadra. A darab egyébként már 500 előadáson és 500 ezer nézőn túl, tizedik születésnapját is betöltötte,és a Budapesti Operettszínház egyik legnagyobb sikere. Már nagyon várom a tokaji előadást is. Ezenkívül Mozart; Miss Saigon; Isten pénze; Szép nyári nap; Fame; Marie Antoinette musicalekben is látható voltam/vagyok.

Béres Szabi: Lehet kevesebben tudják rólad, hogy a 2015-ben megalakult "The SunCity Rockets" nevű zenekar frontembere is vagy, mit lehet tudnunk a csapatról?

Veréb Tamás: Ez egy miskolci elektronikus zenét játszó formáció, melyben a tagok akikkel közösen zenélünk szintén a város szülöttei. A "Now We Run" c. nótánk az, amit jelenleg is játszanak a rádiók és ez volt az első debütáló zenénk is egyben, viszont a közeljövőben magyar nyelvű számok is fognak érkezni és egy kislemez sem zárható ki.

Béres Szabi: Tervek?

Veréb Tamás: Szerepel a tervek között saját zene elkészítése, ami abszolút mértékben Veréb Tomis lesz... És nyilván szeretnék minél több nagyon jó szerepet eljátszani a színházban, illetve sokfelé eljutni az országban és a világban.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában