Helyi közélet

2016.07.01. 09:00

Avasi paneltűz: ma ítélkeznek másodfokon

Miskolc - Pénteken hirdetnek ítéletet az M. F. és társai ellen több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folyamatban lévő büntető­ügyben.

Miskolc - Pénteken hirdetnek ítéletet az M. F. és társai ellen több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folyamatban lévő büntető­ügyben.

Pótmagánvád

A 2009 nyarán történt tragikus avasi paneltűz kapcsán 2012 júniusában érkezett pótmagánvád. A pótmagánvádló a tűzesetben elhunyt háromtagú család (anya és két gyermeke) hozzátartozója, az édesapa, a vádlottak a tűz­esetnél eljárt tűzoltók. A vád lényege röviden az volt, hogy a vádlottak valamilyen foglalkozási szabályt szegtek különböző mértékben, és ezek a szabályszegések ok-okozati összefüggésben állnak a három ember halálával.



A Miskolci Járásbíróság első fokon négy tűzoltó esetében megállapította, hogy semmilyen foglalkozási szabályt nem szegtek, míg három tűzoltó esetében azt állapította meg, hogy habár kisebb-nagyobb fokú szabályszegés történt, azok azonban nem állnak ok-okozati összefüggésben a sértettek elhalálozásával, ezért valamennyi vádlott vonatkozásában felmentő ítéletet hozott.

A másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék dr. Deák Györgyi vezette tanácsa ma hoz határozatot a pótmagánváddal kapcsolatban.

ÉM-SZB


Miskolc - A 2009-es avasi paneltűz idején az egyik hetedik emeleti lakásban egy család három tagja, a 39 éves édesanya, 16 éves lánya és 13 éves fia tartózkodott otthon. Az anya és fia a helyszínen meghalt, lánya négy nappal később a kórházban vesztette életét. Csak az akkor munkában lévő apa, Szabó Zsolt maradt életben.

Miskolcon - Első fokon felmentették a paneltűz miatt perbe fogott tűzoltókat.

Miskolc - Máig nem tudni, hogy hol keletkezett a 2009-es tragikus avasi paneltűz és mi okozta azt. A bizonyítékok elvesztek.

Miskolc - Bűncselekmény hiányában felmentette a Miskolci Törvényszék kedden azt az asszonyt, akit három ember halálát okozó közveszélyokozással vádoltak a miskolci paneltűz miatt.

Miskolc - Másodfokon felmentő ítélet is született az avasi paneltűz büntetőperében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában