Helyi közélet

2016.06.07. 14:41

Több tárolót és több utat kér a biciklis társadalom

Miskolc - Teleírták az ötletfalat a drótszamarasok a múlt pénteki bringás reggelin.

Miskolc - Teleírták az ötletfalat a drótszamarasok a múlt pénteki bringás reggelin.

A kerékpáros társadalom joggal szeretné, ha egyenrangú közlekedő félként tekintenének rájuk az autósok. Mindemellett a miskolci bicikliúthálózat további bővítését is szeretnék, hiszen ezzel is megoldható lenne több szinten is a biztonságos közlekedés. Vágyálom, hogy Lillafüredig épüljön meg egy biztonságos kerékpárút, mert a jelenlegi mód, hogy a kétsávos út szélén közlekednek a biciklisták, egyik közlekedő fél számára sem biztonságos és elfogadható.

Biztonságban tudni

Mindezek a múlt pénteken a miskolci belvárosban a Bosch támogatásával megtartott bringás reggeli üzenőfalán fogalmazódtak meg azzal a reménnyel, hogy meghallgatásra is találnak.

A kerékpárút-hálózat hiányos voltán túl legtöbben azt vetették fel, hogy minél több helyen legyen a városban biztonságos kerékpártároló. A munkahelyek közelében, a sokak által látogatott közintézmények mellett. „Bringatárolót kérünk a tapolcai strandra belülre, a tároló ne vályú legyen, tartsa meg a biciklit!” – olvashattuk több ízben is. De a NAV-ot is megnevezték a feljegyzők, mint ahol szükség volna bicikliparkolóra. Az is megfogalmazódott továbbá, hogy növelni lehetne a kerékpártárolók biztonságát, ha térfigyelő kamerát helyeznének el a közelében, visszariasztva ezzel tolvajokat, rongálókat.

Ötletből valóság?

Hogy mi és mennyi idő alatt fordul az ötletek közül a megvalósulás irányába, még nem tudjuk, de magunk is megkeressük az illetékeseket és figyelemmel kísérjük a kerékpárutak és -tárolók további sorsát.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában