Helyi közélet

2016.06.18. 12:52

TiszaTextil: negyedszázad a szőtt áruk nagy piacán

Tiszaújváros - A kihívásoknak való folyamatos megfelelés jellemzi a 25 éves TiszaTextilt.

Tiszaújváros - A kihívásoknak való folyamatos megfelelés jellemzi a 25 éves TiszaTextilt.

A TiszaTextil Kft. a TVK korábbi szőttzsák-­üzeméből alakult 1991-ben. Jelenleg a cég az osztrák Peter Huemer és családja tulajdonában van. A negyedszázados tiszaújvárosi születésnapi ünnepségen Vágó Zsolt ügyvezető – mások mellett – arra hívta fel a figyelmet, hogy a társaság fennállása óta azon dolgozik, hogy minél jobb minőségű termékekkel szolgálja ki a vásárlóit.

Magasan feldolgozott termékekkel vagyunk jelen a piacon." Peter Huemer

Versenyképes technológia

„Az öt esztendővel ezelőtti jubileum óta a cég mintegy 35 ezer tonna anyagot dolgozott fel és 22 milliárd forintos forgalmat bonyolított le. Jó négyszáz vevője és legalább ugyanannyi beszállítója van a társaságnak – hangsúlyozta a cégvezető. A termékeink folyamatos továbbfejlesztése, megalapozott módszereink és technológiáink versenyképes jelenlétet biztosítanak a piacon.

A tulajdonos Peter Huemer örömét fejezte ki, hogy itt, Tiszaújvárosban kezdett vállalkozásba annak idején, és nagy fegyverténynek minősítette, hogy erre alapozva ma már Magyarország mellett Franciaországban és Észtországban is működik a csoportnak összesen négy gyára.

Változó szemlélet

„Évtizedekkel ezelőtt még az volt a szemlélet, hogy mi termelünk, a vevő pedig vásárolja meg a termékeket. Ma már az a legfontosabb, hogy a vásárlói igény szerint készüljenek a termékek” – hangsúlyozta. – „Ennek az is része, hogy még korábban elsősorban alapanyaggyártónak számítottunk, ma már a lehető legnagyobb gondot fordítjuk arra, hogy minél magasabban feldolgozott termékek, kész áruk kerüljenek ki tőlünk a piacra…”


Helyi érték

Bráz György, Tiszaújváros polgármestere is köszöntötte a 25 éves TiszaTextil Kft.-t, kiemelve, hogy a termelővállalatok nagyon fontos szerepet töltenek be a város életében.

Széles termékválaszték

A TiszaTextil Group termékei között megtalálhatók az úgynevezett FIBC-szövetek, valamint a szőtt és polietilénzsákok. A TiszaTextil Kft. polipropilén- és polietilén­granulátumból állítja elő termékeinek széles skáláját, a körszövött tömlőket, síkszöveteket, a BigBag-szövetet a talajtakaró Agroszövetet. Készít zsákokat és hordtáskákat nyomtatott, prégelt vagy perforált kivitelben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában