Helyi közélet

2016.06.25. 13:51

Múzeumok éjszakája - Programok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Miskolc - Szombaton rendezik meg a Múzeumok éjszakáját Hősök, újítók, felfedezők címmel az ország 400 intézményében: az érdeklődőket Miskolcon és szerte a megyében is rengeteg programmal várják.

Miskolc - Szombaton rendezik meg a Múzeumok éjszakáját Hősök, újítók, felfedezők címmel az ország 400 intézményében: az érdeklődőket Miskolcon és szerte a megyében is rengeteg programmal várják.

Szombati programok megyénkben:

  • 14:00 – Avasi Cellarium Pálinka- és Borház. Miskolci Fröccs­fesztivál.
  • 16:00 – Sárospatak, Makovecz Imre tér. A Pataki Öregdiákok köszöntése.
  • 17:00 – Herman Ottó Múzeum, Miskolc, Görgey utca. Múzeumok Éjszakája. HOMbár – múzeumi tereferéző és szürcsölde. A raktárak mélyén… Bepillantás a képzőművészeti gyűjtemény láthatatlan világába. Színezd újra! – Klasszikus festmények új köntösben – gyermekprogram. SMINK-koncert.
  • 17:00 – Herman Ottó Emlékház, Lillafüred. Múzeumok Éjszakája. Családi programok csak természetesen! Polihistory – túrázz és nézz tárlatot! „Pók-emberek” akcióban. Kavicsfestés, homokképek, rovar- és pókrajzok és pókháló-installáció készítése, egyéb érdekességek.
  • 18:00 – Színészmúzeum, Miskolc. Múzeumok Éjszakája. Muzsikál a múzeum. VOKE – Vokális varázs gyermekkoncert kicsiknek és kicsit nagyobbaknak – A közelmúltban megrendezett VI. Vas­utas Gyermekdal Találkozó legnagyobb sikert aratott fellépőinek koncertje. „Kivilágos kivirradtig…” – Nonstop zenés vetítés régi miskolci előadásokból. Jelmezes beöltözés, papírszínházi játékok.
  • 18:00 – Pannon-tenger Múzeum, Miskolc. Múzeumok Éjszakája. Ásványok a mindennapi életünkben – Játékos nyersanyagkeresés. Barlangok világa – a Marcel Loubens Barlangkutató Egyesület programjai. Fekete Zsombor: Rejtett barlangok rejtélyes világa (előadás). Leletfogdosós és „társasjátszós” tárlatvezetések folyamatosan az Őserdei ösvényeken – A bükkábrányi mocsárcipruserdő és kora című kiállításban.
  • 18:00 – Herman Ottó Múzeum, Miskolc, Papszeri öreg épület. Múzeumok Éjszakája. Gyűjtők és gyűjtemények 3. „Egy vasárnap délután felöltöztem nagy cifrán” című kiállítás megnyitója és a szihalmi néptánc­csoport kísérőprodukciója. Kincskereső – fedezd fel a múzeum kincseit! MÁS/VILÁG – a bronzkori tárlathoz kötődő kísérleti régészeti bemutató és előadás. Zenei Szemere-szalon. 1848-as egyenruha-másolatok – Tárlatvezetés a Szemere-kiállításban. Kertmozi este 10-től: A lovasíjász című film vetítése.
  • 18:00 – Művészetek Háza, Miskolc. A Szinvavölgyi Néptáncműhely bemutatója. Levelek az első világháborúból (gondolatok, érzések, dalok, táncok a múltból) címmel. Szinvavölgyi sokadalom (gálaműsor a Szinvavölgyi Néptáncműhely csoportjainak a részvételével). Rendező-­koreográfus: Maródi Attila. Kísér a Tényleg zenekar.
  • 18:00 – Szabó Lőrinc Idegen­nyelvi Könyvtár. Miskolc, Mindszent tér 2. Múzeumok Éjszakája. Szerelmesvers-maraton. Énekelt versek a Vers­zenekar előadásában. A ClaXoTon Quartet műsora. A négy évszak – Zsekov Mónika és zenész barátai előadása. Ildi Rider zenekar. Vaultage zenekar.
  • 18:00 – Sárospatak, Újbástya Rendezvénycentrum, Urbán György kiállítóterme. A XII. Zempléni Nyári Tárlat megnyitója.
  • 18:00 – Matyó Múzeum, Kisjankó Bori Ház, Mezőgazdasági Gépmúzeum, Takács István életmű-kiállítás, Mezőkövesd. Múzeumok Éjszakája.
  • 19:00 – Diósgyőri vár, Miskolc. Szent Iván-éj. Szent Iván titokzatos éjszakáján életre kelnek a boszorkányok, tündérek és koboldok – erőre kapnak a sötét és gonosz erők, újra megvívja harcát a jó és a rossz a világban. A Múzeumok Éjszakája programsorozat része.
  • 19:15 – Sárospatak, Rákóczi-vár. A Múzeumok Éjszakája.
  • 20:00 – Tokaj, Fesztiválkatlan. A John Williams Filharmonikusok koncertje. A Hollerung Gábor vezénylete alatt 300 tagú zenekar és énekkar kelti életre a legendás amerikai filmzeneszerző legismertebb dallamait. Az első felvonásban az E.T., az Indiana Jones, a Harry Potter, a Jurassic Park, a Hook ismert zenéi csendülnek fel. A második felvonás a Star Wars mind a 7 részének muzsikái közt repít a filmek világába.

  • Miskolc - Közönségdíjas program lesz látható a Herman Ottó Múzeumban.

    Miskolc - A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. a Szondi György utcai telephelyén, június 25-én a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében 16:00-22:00 óra között különleges estét szervez. Az autóbuszok és villamosok vezetőfülkéjének kipróbálása mellett veteránjármű kiállítással, különleges járművek bemutatásával, érdekes gyerekprogramokkal, telephely látogatással, kulisszatitkokkal és este rockkoncerttel várják a vendégeket.

    Miskolc - Esti vonatozásra invitálja az érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútja, az utasok számos érdekességet tekinthetnek meg az út során - közölte ez erdőgazdaság az MTI-vel.

    Onga - Az ongai Darvas Közösségi Ház és Múzeum két eseménynek lesz helyszíne 2016. június 25-én, szombaton este.

    Miskolc - Közönségdíjas programmal készül a Herman Ottó Múzeum.

    Miskolc - Egyetlen jeggyel akár nyolc múzeum, kiállítóhely, emlékház tárlata látogatható a Múzeumok éjszakáján Miskolcon - mondta Vass Nóra a miskolci Herman Ottó Múzeum osztályvezetője az esemény keddi sajtótájékoztatóján.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában