Helyi közélet

2016.06.07. 14:10

Jegyzet: Álmatek

<em>Dunaújvárosban a kormánypárt képviselője nyert vasárnap. Ez tulajdonképpen borítékolható is volt, az igazán érdekes történet nem is ez volt, hanem az, ahogy a baloldali pártok nyíltan egymásnak estek</em>. <strong>Bánhegyi Gábor jegyzete</strong>.

Dunaújvárosban a kormánypárt képviselője nyert vasárnap. Ez tulajdonképpen borítékolható is volt, az igazán érdekes történet nem is ez volt, hanem az, ahogy a baloldali pártok nyíltan egymásnak estek. Bánhegyi Gábor jegyzete.

Ha szigorúan csak a matekot nézzük, akkor ha az MSZP, a DK és a PM összeáll, akkor az összesített szavazatokkal – ha szorosan is, de – legyőzték volna a Fideszt (persze ez álmatek, mert ha lett volna összefogás, a szavazók nem biztos, hogy ugyanígy szavaznak). Itt azonban nem ez történt, folytatódott az üzengetés, a „veled én ugyan nem” szócsata. Az MSZP elnökének a tisztújítás előtt itt lett volna egy utolsó nagy lehetősége, de hát a pártfegyelem kötelez, az ellenzék még ma is egyetlen karizmatikus politikusával, Gyurcsány Ferenccel nem fog összeállni, meg is lett az eredménye. Az ellenzéki párok üzentek a kormánynak, nem leváltásra törekszenek itt ők 2018-ban sem, hanem saját pici pozícióinak megtartásával, picit talán többnek a megszerzésével, ennek érdekében elaprítják ők szépen egymást, nem kérnek ehhez kormányzati segítséget, majd ők elintézik, hogy lehetőleg minél kevesebb baloldali párt kerüljön be a Parlamentbe.

A Fidesz pedig ezt köszöni szépen, és minden erejével ütheti tovább a Jobbikot, nehogy be tudjanak sodródni a jobb szélről egy kicsit középre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában