2016.06.30. 23:46
II. Gasztro Bicikli – Magyarország kerékpáros ízutazása
Sárospatak - 2016. július 15–17. között a tavalyi után második alkalommal rendezik meg az egyedülálló országos szabadidősport-rendezvényt, a II. Gasztro Biciklit, melynek célja a kerékpáros turizmus és a magyar gasztronómiai tradíciók megismertetésének ötvözése, valamint Magyarország tájainak, első körben Zemplén és Abaúj kivételes adottságainak bemutatása.
Sárospatak - 2016. július 15–17. között a tavalyi után második alkalommal rendezik meg az egyedülálló országos szabadidősport-rendezvényt, a II. Gasztro Biciklit, melynek célja a kerékpáros turizmus és a magyar gasztronómiai tradíciók megismertetésének ötvözése, valamint Magyarország tájainak, első körben Zemplén és Abaúj kivételes adottságainak bemutatása.
Várják a bringásokat
Sárospatakról indulva minden érintett településen – Olaszliszka, Tarcal, Mád, Tállya, Abaújszántó, Encs, Hernádszentandrás, Erdőbénye – a helyi kistermelők, kisgazdaságok, pincészetek várják a bringásokat sajttal, mézzel, lekvárral, kürtős kaláccsal és egyéb kóstolókkal, illetve a település képviselője bemutatja a helység látnivalóit, nevezetességeit.
A célállomáson, Hernádszentandráson a helyi BioSzentandrás nevű kertészettel karöltve mutatják be a település és tágabb környezetének értékeit, a Hernád adta kenuzási lehetőséget is kihasználva, s a környék gasztronómiai kínálatát, mely nemcsak az étkezésben, hanem a borászati kultúra bemutatásában is megnyilvánul.
A különleges elemekkel színesített programoknak része lesz a rendhagyó istentisztelet belső csendje, s további vonzerőként csapatépítő játékos versengések, mézgyógyászati bemutató, élőzenés mulatság és wellness is csalogatja majd az aktív turizmusra nyitott érdeklődőket.
A 3 napos program záróeseménye és egyben társrendezvénye a Sárospataki Hal- Gasztrodélután, illetve főzőverseny. Július 17-én a Sárospatakra érkező „gasztrobicikliseket” halászlével és házi kenyérrel fogadják majd, ugyanakkor a településen meghirdetett halételfőző verseny is kiváló alkalom majd arra, hogy a város gasztrotradícióját bemutassák a messziről ideérkező turistáknak, hangulatosan és különlegesen lezárva a 3 napos eseményt.
ÉM-BG
Szervező
Györki Erika, Árpád Vezér Diáksport Egyesület, Sárospatak, 70/771-51-67, [email protected]