Helyi közélet

2016.06.10. 14:51

Hollóháza díszpolgára lett Tóth Ferenc

Hollóháza - Tóth Ferencet választotta 2016-ban díszpolgárává Hollóháza önkormányzata.

Hollóháza - Tóth Ferencet választotta 2016-ban díszpolgárává Hollóháza önkormányzata.

Az ünnepélyes átadáson – amelyen jelen volt dr. Hörcsik Richárd, a térség ország­gyűlési képviselője is – Lovas Adrienn, Hollóháza polgármestere elmondta, Tóth Ferenc élete, példamutató munkássága, az általa közvetített emberség, becsületesség egy tiszteletre méltó ember jelleméhez igazodnak.

– Ez a tulajdonsága, ez a nagysága teszi őt hollóházi polgárrá és méltóvá ahhoz, hogy ma őt köszönthessük Hollóháza Díszpolgára cím adományozásunk alkalmából – mondta Lovas Adrienn. – A porcelángyári munkássága sok-sok emléket idéz fel számunkra. De talán a legfontosabb és a legkedvesebb, ami mindenkinek eszébe jut Feri bácsi munkássága kapcsán, az az empátia, segítőkészség, tisztelet és kedvesség, ami minden egyes mondatában, cselekedeteiben ott volt. Gyár­igazgatóként nehéz éveket kellett megélnie, de még a nyomasztó gondok alatt is tisztelettel, becsülettel és mérhetetlen jó szándékkal segítette Hollóháza lakosságát.

Díszpolgári cím adományozásával községünk olyan kiváló ember példáját emeli fel, aki életművével, jellemével méltóvá vált az egész közösség elismerésére.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában