Helyi közélet

2016.06.13. 18:28

Felújítások a bükkzsérci templomban

Bükkzsérc - A beruházásnak köszönhetően fűtés is lesz.

Bükkzsérc - A beruházásnak köszönhetően fűtés is lesz.

Tizenötmillió forintot nyert ez Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások támogatására kiírt pályázatán a Bükkzsérci Református Egyházközség. Ferenc József lelkipásztortól megtudtuk, legutóbb a 2000-es évek elején voltak felújítások a templomban, most újra nyílik erre lehetőségük.

– Szeretnénk rendbe tenni az épület körül a vízelvezetést, hogy ne vizesedjenek a falak, s lesznek bádogos munkák is. A templomban nincs fűtés, a beruházásnak köszönhetően viszont lesz, így télen is kényelmesebb körülmények között járhatnak a hívek templomunkba. Ezen kívül felújítjuk a harangokat, valamint javítjuk a külső színezést ott, ahol erre szükség van – mondta a lelkipásztor, aki szerint a faluban aktív hitélet zajlik, több egyházi közösség is van, s a reformátusok is gyakorolják hitüket.

A járásban más egyházközség is nyert a pályázaton, Mezőkeresztesen a református templom padlásterének deszkázására kapnak másfél millió forintot a minisztériumtól.

- ÉM-TB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában