Helyi közélet

2016.06.03. 19:45

Elöntötte a sártenger a házakat Múcsonyban - A képviselő segítséget ígér

Múcsony - Múlt kedden sárlavina pusztított Múcsonyban. Demeter Zoltán a helyszínen járt.

Múcsony - Múlt kedden sárlavina pusztított Múcsonyban. Demeter Zoltán a helyszínen járt.

Demeter Zoltán parlamenti képviselő tájékoztatta lapunkat arról, mit tapasztalt az Ady utcában, s hogy miben tud segíteni.

– Viszlai Viktor polgármester elmondta: benyújtották a vis maior támogatásra a pályázatukat. Megígértem, közbenjárok, hogy minél előbb megkapja az önkormányzat az összeget. Tájékoztatott, hogy felvette a kapcsolatot szakemberekkel és az Ady utcával szemközti domboldal földtulajdonosaival, hogy közös megoldást találjanak arra, hogy csökkenjen egy hasonló havária veszélye (kisebb gátak építésével, a korábbi művelési módra történő visszatéréssel, a régi árokrendszer visszaállításával stb.) – számolt be a képviselő. Csütörtökön csaknem minden károsulttal is találkozott. Megállapította, amit csütörtöki cikkünkben is leírtunk, hogy a legrosszabb helyzetbe az a négygyermekes család került, amelynek olvasóinktól mi is segítséget kértünk. Nekik saját pénzéből százezer forint gyorssegélyt ígért a további segítségen felül, amelynek módja azonban a statikusi véleménytől függ. Grand András pénteken mérte fel a házat. Elkísértük, beszámolunk.

ÉM-SzK


Múcsony - Tizenöt házban keletkeztek károk, ám a legrosszabbul egy négygyermekes család járt.

Múcsony - Elszabadult a pokol Múcsony egy részén a múlt héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában