Helyi közélet

2016.06.03. 17:42

Az imolai domb királyait keresik

Imola - Újszerű kezdeményezésbe vágtak: dombfutó bajnokságot és sportfesztivált szerveznek.

Imola - Újszerű kezdeményezésbe vágtak: dombfutó bajnokságot és sportfesztivált szerveznek.

Június 9-én egész napos rendezvénnyel várja a kilátogatókat az Aggtelek közelében, egy gyönyörű völgyben elterülő, mindössze 98 fős kistelepülés, Imola. Olyan versenyt hirdettek meg, amelyre megyénkben még eddig nem igen volt példa, az imolai domb királyait keresik. Dombfutó bajnokságon vehetnek részt ugyanis a benevezők profi és amatőr női, férfi, illetve gyerek kategóriában. A sportolásra vágyók gyönyörű természeti környezetben mérhetik össze futni tudásukat a többi indulóval, miközben további sportos programokról gondoskodik a Flying Colours kaszkadőrcsapat, tai chi, illetve shaolinkungfu-bemutató. A rekeszizmokat Ihos József dolgoztatja majd meg, míg a jó zenét az Unisex és a Kerozin koncertje adja majd. De bemutatkoznak helyi fellépők is, este pedig retró discóban rophatják a kitartóak.

Eddig inkább csak a helyieknek igyekeztek kedvezni a rendezvényeikkel, de most gondoltak egy nagyot, és úgy döntöttek, hogy országos rendezvényt szerveznek, mondta el érdeklődésünkre Osváth Katalin, a település polgármestere. A sportra szerették volna helyezni a hangsúlyt, így jött a dombfutó bajnokság ötlete.

Helyi finomságok

A kistelepülés közössége igyekszik, hogy némi pluszt is a rendezvény mellé tegyen, így helyben termelt finomságokkal és gömöri tájételekkel is készülnek 9-én. A polgármester hozzátette: remélik, a kilátogatók felfedezik azt a gyönyörű természeti környezetet, amely Imolán és környékén található, és megtapasztalják a helyiek vendégszeretetét, így máskor is szívesen visszatérnek hozzájuk.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában