Helyi közélet

2016.06.27. 11:40

A kettes volt a jó választás Tállyán

Tállya - Négy új borlovagot fogadott tagjai közé a Taille Borlovagrend.

Tállya - Négy új borlovagot fogadott tagjai közé a Taille Borlovagrend.

A tállyai Oroszlános Borvendéglő és Borhotel volt a házigazdája a Taille Borlovagrend hagyományos rendezvényének, amelynek keretében új borlovagokat fogadtak tagjaik közé.

Vállaltuk, öregbítjük a Tokaj-hegyaljai borkultúrát. dr. Hörcsik Richárd

A hírnév terjesztése

– A Taille Borlovagrend megalapításakor arra tettünk esküt, hogy a tállyai borok hírnevét fogjuk terjeszteni a világban – mondta üdvözlő beszédében dr. Hörcsik Richárd, a Taille Borlovagrend nagymestere. – A tállyai bor, a furmint, a hárslevelű szinte ugyanolyan, mint a tokaj-hegyaljai borok, mégis kicsit más. Apósom gyakran emlegette, fiam jegyezd meg, jó bor sok helyen van, de a legjobb bor az Tállyán található. Vállaltuk, öregbítjük a Tokaj-hegyaljai borkultúrát, hiszen Tállyán kiváló dűlők találhatóak, amelyeken a megtermelt szőlőkből világszínvonalú borokat lehet készíteni.

Márton-Kovács Krisztina, a Taille Borlovagrend tagja, az Oroszlános Borvendéglő és Borhotel tulajdonosa elmondta, 2014-es megalakulásuk óta minden évben több alkalommal is választanak új borlovagokat tagjaik közé, elsősorban olyanokat, akiknek kötődésük van a borvidékhez, azon belül is Tállyához. A mostani alkalommal négy új borlovagot választottak.

Jól választottak

A jelölteknek egy rendkívül „nehéz” próbát kellett kiállniuk. Három-három pohár bor állt mindegyik jelölt előtt, abból kellett kiválasztani a Taille Borlovagrend soros zászlós borát, a Tállyai furmintot. Egy gyakorlott borkóstolót ez nem állít nagy kihívás elé, mind a négy jelölt a kettes számú poharat választotta, így a négyes telitalálat megadta annak a lehetőségét, hogy az eskütétel után mindannyian a borlovagrendhez csatlakozhassanak.

Az eskütétel utáni borvacsora előtt még elhangzott, a szüretkor megtartandó következő borlovag-választáskor fogják bejelenteni, a 2015. évi szüretből melyik lesz a Taille Borlovagrend következő zászlós bora.

ÉM-BG


Az új borlovagok

  • Buday-Malik Adrienn, településfejlesztő
  • dr. Köpeczi-Bócz Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára
  • Goreczky Gergely, közgazdász
  • ifj. Szepsy István, borász

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában