Helyi közélet

2016.05.19. 22:03

Vízmelegítő, energia. Tudod, mi az?

Miskolc - Tizenegy megyei óvodában tanítják energiatudatosságra a gyerekeket.

Miskolc - Tizenegy megyei óvodában tanítják energiatudatosságra a gyerekeket.

Idén első ízben vehetnek részt óvodapedagógusok az Ariston és az Energiaklub közös energiatudatossági képzésén országszerte. Az egynapos tréningek keretében a megyei óvónők olyan korszerű képzést és segédanyagokat kapnak, amelyek használatával az óvodai foglalkozások színesebbek és érdekesebbek lesznek. Az energiatudatosságra fókuszáló tréninget a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei óvodapedagógusok a Hajdú-Bihar megyei és Pest megyei kollégák után kapták meg ingyenesen.

A megyei óvodák képviselői nem csupán Miskolcról, hanem a teljes megyéből jelentkezhettek a kreditpontos oktatásra. Így Miskolc mellett Alsózsolca, Bánréve, Hangony, Edelény, Sajókeresztúr és Baktakék óvodapedagógusai immár a legkorszerűbb, európai szintű ismeretekkel felvértezve okítják az apróságokat a mindennapi energiatudatosságra megyeszerte.

Játékosan, színezve

A játékos foglalkozások keretében a gyerekek megismerhetik azokat a kifejezéseket, amiket később majd rendszeresen hallanak otthon és az óvodában. Ami nekünk felnőtteknek természetes, mint például energia vagy vízmelegítő, az egy óvodásnak nehezen körülírható még. Játékosan, színezve, kivágva és mutogatva mégis beépíthető a hétköznapjaikba. Az óvodapedagógusok a képzés mellé ingyenes segédanyagokat is kaptak, amikkel a rövid foglalkozásokat még élvezetesebbé tehetik. Akik részt vettek az egynapos képzésen, azok csatlakozhatnak ahhoz a rajzversenyhez, ami már az energiatudatos apróságoknak szól. Témája a víz, valamint annak tudatos használata. Minden olyan óvodás pályázhat egy rajzzal, aki már részt vett a játékos foglalkozásokon. Azok az óvodák, amelyek a legtöbb gyerekrajzot delegálják, modern, energiatakarékos termékeket kapnak az Ariston Thermo jóvoltából. A szervezők célja, hogy egy energiatudatos generáció növekedjen fel, így már az óvodákban szeretnék elindítani a szemléletformálást.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában