Helyi közélet

2016.05.24. 14:25

Nulla kamatozású hitel vállalkozásoknak

Miskolc - Májusban 26 MFB Ponton kezdik meg a hitel értékesítését.

Miskolc - Májusban 26 MFB Ponton kezdik meg a hitel értékesítését.

Májusban országszerte huszonhat MFB Ponton kezdi meg a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) az első európai uniós hiteltermék, a Mikro-, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitel értékesítését.

Miskolcon hétfőn jelentette be az egyik konzorciumi partner, a Felsőzsolca és Vidéke Takarékszövetkezet elnöke, Alakszayné dr. Oláh Annamária, hogy a Bató-házban – Széchenyi út 70. – már megnyílt az első MFB Pont, ahol ügyintézik a hiteleket, és június 15-re a megyében még számos ponton készen állnak majd a hasonló irodák az ügyfélfogadásra. A most megnyíló első hitelkeretben a nulla százalékos kamat mellett igényelhető visszatérítendő támogatás a KKV-szektorban működő vállalkozásoknak nyújt segítséget, köztük olyanoknak is, amelyek eddig kiszorultak a finanszírozásból.

„A vállalkozások olyan kedvező feltételekkel juthatnak forrásokhoz, amelyre Magyarországon még nem volt példa. A májusban induló Mikro-, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Célú Hitelprogram összesen 44 milliárd forintnyi forrás, nulla százalékos kamattal lesz elérhető a vállalkozásoknak, köztük olyanoknak is, amelyek eddig kiszorultak a finanszírozásból.”

„Nem árt megfontolni”

A felvehető hitel összege minimum 1 millió, maximum 600 millió forint lehet, jellemzően kapacitásbővítésre, beruházásra és kapcsolódó készletfinanszírozásra. A hitel futamideje maximum 15 év, és igény esetén 12 hónap rendelkezésre tartás kérhető, illetve 12 hónap türelmi idő a tőketörlesztéseknél.

Május második felében Budapesten és a megyei jogú városokban 26 MFB Pont kezdi meg működését, december végéig pedig a hálózat folyamatos bővülése mellett összesen 442 darab MFB Ponton fogadják a vállalkozásokat. Az év hátralévő részében további hitelprogramok indulása várható, egyebek mellett kutatás, fejlesztés, innováció támogatására, termelési kapacitások bővítésére.

A bejelentésen jelen lévő Bihall Tamás, a BOKIK elnöke hozzáfűzte: a most megnyíló hitel az utolsó uniós támogatási ciklus része, így nem árt megfontolni igénybevételét.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában