Helyi közélet

2016.05.05. 15:05

Jön a III. Halmajális és Pálinkamustra

Halmaj - Május 7-én, szombaton Halmaj főtere ad otthont a III. Halmajálisnak és Hernádvölgyi Pálinkamustrának.

Halmaj - Május 7-én, szombaton Halmaj főtere ad otthont a III. Halmajálisnak és Hernádvölgyi Pálinkamustrának.

A nap 8.30-kor zenés ébresztővel startol, majd 9 órakor lesz a megnyitó, és akkor a főzőverseny is megkezdődik. Délután fél 1-kor várható a főzőverseny és a pálinkamustra eredményhirdetése. A vendégeket és a versenyzőket egész napos szabadtéri élő zenével várják. Kísérőprogramok: A Hernádvölgyi Pálinkaház megtekintése, malacsütés, kézműves foglalkozás és vásár, sétakocsikázás, pónilovaglás, vidámpark. A pálinkamustrára házi készítésű pálinkákat (almás termésűek, csonthéjasok, egyéb gyümölcs kategória) várnak, fél liter minta leadásával. A nevezés díjtalan, a kategóriánkénti első 3 helyezett értékes díjazásban részesül! A zsűri elnöke: Pásztor Sándor pálinkamester.

A főzőversenyen szabadtűzön készített hagyományos ételek versenyére kerül sor: a kötelező kategóriában az újragondolt gulyás, míg a szabadon választható kategóriában bármely ételféleség készíthető. Alapanyagokról, eszközökről mindenkinek magának kell gondoskodnia. A nevezés itt is díjtalan, az első 5 helyezett értékes díjazásban részesül! A zsűri elnöke Mátyás Rudolf Oscar-díjas mesterszakács.

Nevezési határidő: 2016. május 5. (csütörtök), 16.00. A nevezés helye: Közösségi Ház Halmaj.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában