Helyi közélet

2016.05.31. 12:53

Huszonöt év: a betegség az apropó

Miskolc - Alapításának negyedszázados évfordulóját ünnepelte a Reumás Betegek Egyesülete.

Miskolc - Alapításának negyedszázados évfordulóját ünnepelte a Reumás Betegek Egyesülete.

Az alapításkor, 1991-ben 37 reumás beteg volt a tagja a Reumás Betegek Egyesületének, amelyet dr. Tamási László főorvos hívott életre, mesélte a tegnapi jubileumi ünnepség előtt Sípos Jánosné, az egyesület gazdasági vezetője, aki sajnálatára csak 1993-tól kapcsolódott be az egyesület életébe. Viszont két évre rá, amikor nyugdíjba ment, elvállalta az egyesület gazdasági vezetését is. Jelenleg 144 tagot számlálnak, a legfiatalabb beteg közöttük 65 éves, a legidősebb túl van a 80-on. Elnökük kezdetektől: dr. Riba Dezső mérnök.

A három legfőbb gyógyszer: a mozgás, a mozgás és a mozgás." Sípos Jánosné

– Az egyesület legnagyobb ereje a rendszeres gyógytornában van – állítja Sípos Jánosné, aki hosszú évek óta csontritkulással és nyaki gerincproblémával küszködik, így tapasztalatból tudja, hogy a reumás és mozgásszervi betegségek három legfőbb gyógyszere: a mozgás, a mozgás és a mozgás. Tagságuknak lehetősége van közös gyógytornára (4 csoportba osztva mintegy 70-en élnek e lehetőséggel). Emellett klubfoglalkozásaikon előadásokat hallgatnak meg, évente egyszer gyógyfürdőbe mennek, illetve kirándulnak. A tagdíjon túl (évi 2000 forint) pályázatokból fedezik költségeiket. Mindenkit szeretettel várnak!

- ÉM-SzK -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában