Helyi közélet

2016.05.29. 17:41

Akiknek jól állt a szerep

Miskolc - Mi tetszett az évadban a közönségnek? Mit néztek szívesen a bérletesek?

Miskolc - Mi tetszett az évadban a közönségnek? Mit néztek szívesen a bérletesek?

A kérdéseket elsőként Kiss Zoltán pedagógusnak tettük fel, már csak azért is, mert ő akár többször is megnéz egy-egy darabot. Zoltán ugyanis a Herman Ottó Gimnáziumban tanít, így a Herman-bérlet előadásaira is elmegy, de barátaival, családjával is szívesen látogatja a színházat. Amikor az idei kedvenc előadásáról kérdeztük, elsőként a Zsótér Sándor által rendezett Mindent a kertbe című darabot mondta.

„Mind rendezésben, mind színészi játékban számomra ez volt a legjobb ebben az évadban” – tette hozzá.

– Rusznák András játékát kiemelném, azt gondolom, ő az egyik legerősebb, legjobb színész most Miskolcon. A Ványa bácsiban is fantasztikusat alakított. És ha már a kedvenc darabokról van szó, akkor a Ványa bácsit is kiemelném, formabontó, megbotránkoztató elő­adás volt – sorolta Kiss Zoltán.

A pedagógus egy, a Miskolci Nemzeti Színházon kívüli elő­adást is megemlített, mégpedig a Klamm háborúját, amely egy monodráma, főszereplője pedig Fandl Ferenc. „Ezt az osztályszínház program keretében több középiskolában előadta, köztük a Hermanban is. 70 perces előadás, amiben Fandl Ferenc alakítása magas színvonalú. Ha kellene még egy kiváló színészt említenem, akkor ő lenne az” – fogalmazott Kiss Zoltán.

Mi tetszett a diákoknak? – kérdeztük. „A bérletes elő­adások közül a Tosca látványos volt és jó rendezés. De jobbára a gyerekeknek is a Ványa bácsi és a Mindent a kertbe volt a kedvencük. Az utóbbiról sokáig beszélgettem még velük. De az Egy csók és más semmi-operettet is említhetném, ami a maga kategóriájában jó volt, többször is láttam és nem untam” – sorolta.

Változatos volt

Karászi Györgyi könyvelő eddig minden évben bérletes volt, az idén nem. Ennek egyszerű az oka, nem tudta, mikor tudja majd megnézni a darabokat. Legtöbbször kivárt, és akkor ment el az elő­adásokra, amikor úgy érezte, a színészek játéka kiforrta magát. Várt a Zorba, a göröggel is, amit végül Szegedi Dezső, Seres Ildikó és Eperjesi Erika szereposztásban látott, és számára ez volt az évad legjobb előadása. Szegedi Dezsőt külön kiemelte, „ő a kedvenc színészem, sokrétű, minden szerepben fantasztikus az alakítása”. De hangsúlyozta, Eperjesi Erikának és Seres Ildikónak is jól állt a szerep.

A Zorba kapcsán még elmondta, jó volt, hogy látott más színészeket is, mert szerinte sok esetben ugyanazokat látni más-más darabban, ami egy idő után unalmas. S, ha már a kritikánál tartott, elárulta, a Mindent a kertbe című darab nem tetszett neki, mint fogalmazott, számára túl modern volt.


Miskolc – Arra biztatjuk olvasóinkat, a Miskolci Nemzeti Színház nézőit: döntsenek az Észak-Magyarország díjáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában