Helyi közélet

2016.05.16. 13:34

A bor a barátság közvetítője

Tokaj-Hegyalja - Tokaj-Hegyalja egyik legszebb szőlőbirtokán, a Patriciusnál szombaton egész napos programra várták a nagyközönséget.

Tokaj-Hegyalja - Tokaj-Hegyalja egyik legszebb szőlőbirtokán, a Patriciusnál szombaton egész napos programra várták a nagyközönséget.

Tokaj-Hegyalja. Dr. Molnár Péter, a Patrícius Borház igazgatójától a helyszínen megtudtuk, hogy 7. alkalommal rendezték meg a Fagyosszentek engesztelése című rendezvényünket, ami tulajdonképpen egy nyílt nap a Patríciusnál, amit tavasszal tartanak.

- Ősszel pedig van a Mindszenthavi mulatság, ami a bodrogkeresztúri, bodrogkisfaludi borászatoknak az együttes rendezvénye - mondta lapunknak az igazgató. - Ez a mai egy olyan nap, amire mi is mindig lázasan készülünk, mert ilyenkor kitárjuk a pincénket, szeretettel várjuk a fogyasztókat. Itthonról és külföldről is érkeznek a borbarátok, akik egyébként máskor is meglátogatnak minket, de ez egy jó alkalom arra, hogy megkóstoljunk olyan bortételeket, amiket máskor nem feltétlenül nyitunk ki. Olyan speciális kóstolókat szervezünk, amik régi tételeket is tartalmazhatnak. Azt várjuk, hogy az emberek eljönnek és beszélgetni tudunk egymással.

Az öregek is

Megtudtuk: mindig olyan rendezvényről álmodtak, ami emberléptékű, tehát nem sok ezer embert szeretnének vendégül látni. Pár száz ember fordul meg náluk, viszont így mindenkivel lehet személyes kapcsolatot ápolni, beszélni borokról, véleményt cserélni és pont ez ennek a rendezvénynek a lényege, hogy azt a régi gondolkodást próbálják visszahozni, ami Hegyalját mindig is jellemezte. Hogy a bor a barátság közvetítője. Legyen az borász, vagy borszerető ember, de emberi kapcsolatok épülnek belőle és erre fókuszáltak a rendezvényen.

- Jó apropója a rendezvénynek a fagyosszentek körüli hangulat, régen az öregek is mindig nagyon figyeltek rá, templomba mentek, imádkoztak - tette hozzá dr. Molnár Péter. - Talán példaértékű az idei év, amikor is a nyugati országrészben katasztrofális fagykárok keletkeztek, de Tokaj hegyalja ezt gond nélkül átvészelte. Nekünk csak egy hidegfrontot hozott most a fagyosszentek, ami esővel jött, ami meg kifejezetten jót tett.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában