Helyi közélet

2016.04.19. 19:13

Tizennyolc karikás plüssmackók (is) Harsányban

Harsány - Arnóczki Istvánnét Mackómamaként ismerik Harsányban, ahol mackógyűjteményéből kiállítás is nyílt.

Harsány - Arnóczki Istvánnét Mackómamaként ismerik Harsányban, ahol mackógyűjteményéből kiállítás is nyílt.

Mackómama Kuckója – hirdeti a falon a felirat Harsány főutcáján. Az ablakokat pedig plüssmackók százai díszítik, így egyre biztosabbak vagyunk, jó helyen járunk. Mackómamával tavaly találkoztunk először, akkor bemutattuk mackógyűjteményét, és beszélt arról is, miért kezdte el gyűjteni ezeket a figurákat.

Akkor még csak terv volt, hogy megnyitja mackókuckóját, illetve a gyűjtemény egy része már zsákban várta, hogy a kiállítás polcaira kerüljenek. Decemberben azonban valóra vált az álma, megnyílt a mackóház, ahol az évek alatt összegyűjtött több ezer plüssfigurák kaptak helyet. Főként mackókból áll a gyűjtemény, de porcelán­babák, nyuszik, majmok, papagáj is előfordulnak a polcokon.

A kuckónak összesen háromezer lakója van, de Arnócz­ki Istvánné – Mackómama – gyűjteményének ez csak a töredéke, hiszen közel tízezer plüssállat tulajdonosa.

Vörös fény

A kuckó decemberben nyílt, öt helyiségbe álmodott mackóvilágot. A közelmúltban azonban újabb ötlete támadt, egy 18-as karikával ellátott szobát is nyitott a mackólakban. Elárulta, kapott olyan macifigurákat is, amelyek intimebb helyzetekben láthatók, ezért ezek eddig egy zsákban vártak a sorsukra. Most azonban eljött az idő, a kuckó egyik kisebb helyiségében kaptak helyet.

A vörös fényben izzó szobácskába gyerekek nem léphetnek be, hiszen hiába játék­állatokról van szó, jobb, ha ezt a kiskorúak nem látják. Mackómama szerint volt, hogy egy középkorú férfi is belepirult az ott kiállított gyűjteménybe.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában