Helyi közélet

2016.04.16. 13:29

DIP: az ÉMÁSZ két megoldást lát

Miskolc - Az önkormányzat a munkavállalók érdekében ültette egy asztalhoz a cégek képviselőit.

Miskolc - Az önkormányzat a munkavállalók érdekében ültette egy asztalhoz a cégek képviselőit.

Rövid- és hosszú távú megoldást is kínált Béres József, az ÉMÁSZ hálózati igazgatója a Diósgyőri Ipari Park (DIP) területén lévő vállalkozásoknak pénteken. Mindezt azon az egyeztetőfórumon, amelyre a miskolci önkormányzat meghívta az ipari park tulajdonosát és a területen működő cégek képviselőit.

Márciusban ugyanis az áramszolgáltató – 32 millió forintos tartozás és kereskedelmi szerződés híján – kikapcsolta az áramot, így több cég működésképtelenné vált. A fórumot vezető Pfliegler Péter alpolgármester többször is hangsúlyozta, magáncégek közötti problémákba nem szól bele az önkormányzat, de a csaknem 400 munkahely megtartása érdekében megpróbálnak segíteni.

Az áramszolgáltató hálózati igazgatója rövidtávú megoldásként a számla kifizetését és a kereskedelmi szerződés megkötését javasolta. „Hosszú távon pedig az hozhat előrelépést, ha az osztatlan közös tulajdonban lévő belső utakat megnyitják a közforgalom számára, így már holnap elkezdhetné az ÉMÁSZ egy új, korszerűbb hálózat kiépítését, majd külön-külön szerződne a cégekkel” – magyarázta.

Ahhoz azonban, hogy az utakat megnyissák a közforgalomnak, minden tulajdonos aláírása szükséges. Egyes cégek képviselői ezt jó megoldásnak tartanák, ezért a fórumon feltették a kérdést Zaciera Lechnek, a Digép Ipari Park Kft. – ez a cég működteti az ipari parkot – tulajdonosának, hogy egyetért-e ezzel. A válasz az volt: minden olyan nyilatkozatot aláír, ami a tulajdonos társak és a saját érdekével nem ellentétes.

- ÉM-NSZR -


Miskolc - A vállalkozók levélben kérték a polgármester segítségét a kialakult helyzet miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában