Helyi közélet

2016.03.31. 20:59

Új ügyvezetőt neveztek ki a Borsodi Sörgyár Kft. élére

Budapest - Vuleta Zsolt lesz április 1-jétől a Molson Coors csoporthoz tartozó Borsodi Sörgyár Kft. ügyvezetője - közölte a Borsodi Sörgyár Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Budapest - Vuleta Zsolt lesz április 1-jétől a Molson Coors csoporthoz tartozó Borsodi Sörgyár Kft. ügyvezetője - közölte a Borsodi Sörgyár Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Vuleta Zsolt 2013 januárjában csatlakozott a Borsodi Sörgyárhoz, azóta a cég értékesítési igazgatójaként tevékenykedett. Korábban vezető pozíciót töltött be olyan cégeknél, mint a Kraft, a Gillette, a Győri Keksz vagy a Bacardi-Martini, ahol közel 7 évig volt a magyar szervezet ügyvezető igazgatója.

A szakember Petr Kovarikot váltja a pozícióban, aki április 1-jétől a Molson Coors csehországi leányvállalata, a Staropramen ügyvezetője lesz.

A Borsodi Sörgyár Kft. 1973-ban kezdte meg működését Bőcsön, 2012 óta a Molson Coors Europe leányvállalataként működik Magyarországon.

A Molson Coors Brewing Company csoport a világ egyik legnagyobb sörgyártója. A vállalat Kanadában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Közép-Európában működik, valamint része a Molson Coors International (MCI), amely a világ többi részét fedi le. A vállalat márka portfóliójához tartozik a Coors Light, Molson Canadian, Carling és Staropramen.

A Borsodi Sörgyár Kft. az MTI érdeklődésére közölte: a vállalat a 2014-es lezárt üzleti évben 31,8 milliárd forint nettó árbevételt ért el, ami megegyezik az egy évvel korábbival. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a kft. adózás után 2,92 milliárd forint veszteséggel zárt 2014-ben, ez 1,1 milliárd forinttal haladta meg a 2013-as adózás utáni veszteségét.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában