Helyi közélet

2016.03.06. 10:27

Nemes teher van a Viharmadarakon

Bánréve - A Viharmadarak zenekart 2008-ban Horváth László gitáros alapította – mesélte György Dániel énekes. Igaz, akkor még teljesen más felállásban muzsikált együtt a banda, amely nemrég a XIXO Zenekarok Versenyének döntőjébe is bejutott.

Bánréve - A Viharmadarak zenekart 2008-ban Horváth László gitáros alapította – mesélte György Dániel énekes. Igaz, akkor még teljesen más felállásban muzsikált együtt a banda, amely nemrég a XIXO Zenekarok Versenyének döntőjébe is bejutott.

– Szabó Gergő a dobosunk, ő írja a szövegeket. Ugyanakkor Zupkó Ádám basszusgitáros nemrégiben csatlakozott hozzánk, mert elődje, Farkas Zsolt egészségügyi okokból kiszállt a zenekarból – mondta Dani. – Horváth Dániel billentyűsünk hajón dolgozik, most Szingapúrban van, májusban tér vissza.

Fárasztó, de szeretjük

Az énekes kérdésünkre elárulta azt is, hogy szerencsés a zenekar Lax Tamással és testvérével Gáborral, hiszen a sajtómegjelenést, a közösségi médiát és a fellépéseiket is menedzselik a fiúk.

– Nem vagyunk túlontúl ismert banda, mégis szeptemberig 6-7 fellépésünk is le van kötve – tudtuk meg. –Egyébként csak egy réteg tud megélni kizárólag zenélésből, ám az olyan kis zenekaroknak, amilyenek mi is vagyunk, lehetetlen. Munka mellett persze fárasztó, de szeretjük, és minden pénzünket visszaforgatjuk a Viharmadarakba. Hogy számomra mi a zene? Öröm! Imádjuk amit csinálunk.

Magyar rock. Ez a műfaja a Viharmadaraknak. György Dániel szerint ebből, a régi elődökből táplálkozik a zenekar. Ráadásul van keresnivalójuk, mert az ilyen zenekarokból hiány van.

– A repertoárunk 60-75 perces saját szerzeményekből áll, majd a buli végén eljátszunk 4-5 örökzöld rockballadát – mondta. – Ez utóbbi egy nemes teher, hiszen az emberek önkéntelenül is összehasonlítanak minket a P. Mobillal, az Eddával vagy éppen a P. Box-szal. Mindent úgy próbálunk játszani, mint ahogyan az eredeti szólt. Azt egyszer megírták, és az úgy jó, ahogy eredetileg van. Felvetettük: ha 2-3 év múlva keresnénk Viharmadarak ügyben, hol fog „szárnyalni”?

– Jó lenne, ha 3 év múlva ebből tudnánk megélni. Jó lenne csak ezzel foglalkozni, de 23 év múlva is – fogalmazott az énekes. – Remélem országos szintű és hírű zenekar leszünk.

A zenekarról további érdekességek megtudhatók a www.viharmadarak.hu oldalról, de érdemes felkeresni Facebook oldalukat is.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában