Helyi közélet

2016.03.01. 08:32

Megvannak a felvásárlási árak

Tolcsva - Megkezdődtek a szerződéskötések a Tokaj Kereskedőház Zrt.-nél.

Tolcsva - Megkezdődtek a szerződéskötések a Tokaj Kereskedőház Zrt.-nél.

Minden eddiginél korábban, már tavaly decemberben tájékoztatta partnereit a Tokaj Kereskedőház a 2016-os új felvásárlási árakról. A régi és új partnerekkel a szerződéskötések idén február közepén indultak el és várhatóan március végén zárulnak le. A megállapodások során a tolcsvai székhelyű borászat az általa kifejlesztett komplex termőhelyi potenciál és ültetvényállapot-felmérés alapján kérte fel a partnereit, és határozta meg, hogy milyen termesztési kategóriában vár alapanyagot.

Idén a kereskedőház 2016-ban előreláthatólag 1400 partnerrel közel 1150 hektár szerződött területre köt megállapodást bő egy hónapon belül.

Védőár

– Több újítást is bevezettünk ebben az évben – mondta lapunknak Szappanos Péter, a Tokaj Kereskedőház vezérigazgatója. – Egyrészt már előre meghirdettük a felvásárlási árakat, így a gazdák pontosan tudják, miért és mennyit fognak kapni, illetve szüretkor milyen mennyiséget hozhatnak be a kereskedőházba. Ez amiatt is fontos, mert eddig mindig nyár végén hirdettünk árakat, így amikor mennyiségileg jó volt a termés, alacsonyabbak voltak az árak. A szerződésekben az ültetvényfelmérések alapján azt is rögzítettük, milyen minőséget várunk el az adott területtől, így ennek és a felvásárlási árnak a birtokában mindenki pontosan tudja, ha elvégzi a rászabott munkát és tudja hozni a szerződésben rögzített mennyiséget, akkor mekkora összeget fog kapni. Bevezetjük idén a védőárat, azaz ha valamilyen ok miatt mégsem sikerül a termés, a gazda akkor is kap egy bizonyos összeget, így nem vész teljesen kárba az az összeg és munka, amelyet az év során a területének megművelésébe befektetett. Idén pedig lesz mód az előfinanszírozásra is, így nem csupán megmondjuk, melyik területen mikor és mivel kell védekezni, de igény szerint ehhez a vegyszereket is biztosítjuk, amelyeknek az összegét a decemberi elszámoláskor majd levonjuk. Mindezekkel azt szeretnénk elérni, hogy a velünk szerződött partnerek biztonságban érezzék magukat. Az érdeklődés azt mutatja, egyre több gazda érzi úgy, érdemes velünk szerződést kötni, így a kereskedőház presztízse is emelkedett.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában