Helyi közélet

2016.03.09. 08:11

"Katát elveszem, este megverem" - A legjobb minőséget akarták, nem sikerült

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az OFI szerint „kiváló szakértőgárda” fejlesztette a kísérleti tankönyveket.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az OFI szerint „kiváló szakértőgárda” fejlesztette a kísérleti tankönyveket.

Hétfőn írtunk arról, hogy hemzsegnek a hibától az alsósok kísérleti olvasókönyvei, melyeket az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) adott ki. Az Észak-Magyarországnak nyilatkozó pedagógus azt mondta, ezeket a könyveket „legjobb lenne a sarokban hagyni”. Hogy mit válaszolt minderre az OFI? Íme:

„Az OFI célja, hogy a pedagógusok a legjobb minőségű tankönyvekhez és tanítási segédanyagokhoz juthassanak. A kísérleti tankönyvek fejlesztésének egyik célja volt reagálni arra az évek óta fennálló igényre, hogy a pedagógusok véleményezhessék a tankönyveket és ezeket a visszajelzéseket figyelembe vegyék a fejlesztők a tankönyvek átdolgozásánál. Intézetünk számára a kísérleti tankönyvek átdolgozásánál a pedagógusok osztálytermi tapasztalatai hangsúlyosan fontosak annak érdekében, hogy a legjobb minőségű, 21. századi versenyképes tudást biztosító taneszközök készülhessenek el.”

Kiváló szakemberek?

„Az intézet, mint minden más kiadványához, az alsós tankönyvek elkészítéséhez is kiváló szakembergárdát gyűjtött össze: nagy tapasztalatú módszertani szakértő egyetemi tanárt, szomatopedagógust, fejlesztőpedagógust, gyógypedagógust, tapasztalt tankönyvszerzőt, gyakorló tanítót és főiskolai oktatót. Közel 60 munkatársunk vett részt a fejlesztésben. A könyv nemcsak a lektorálás (főiskolai tudományos szakember és gyakorló pedagógus) során, hanem a Nemzeti Tankönyvtanács által is elfogadásra került. Hasonlóan a többi kísérleti tankönyvhöz csak így kezdődhetett meg az iskolai kipróbálása” – írja az intézet, így folytatva: „az ábécés olvasókönyvben jól felépített leckék követik egymást, kiérlelt pedagógiai megoldásokon alapszik. Az első kiadást a beérkezett észrevételek alapján továbbfejlesztettük. A továbbfejlesztett kiadványból tanulnak a gyerekek jelenleg, 2015-ben az 50, a tanítás során ezt a kiadványt használó tanító és munkanaplózó pedagógus leckeszintű észrevételei is megérkeztek hozzánk. A további átdolgozás során a megalapozott szakmai észrevételeket mind beépítettük a véglegesítés alatt álló tankönyvbe”.

ÉM-HE


Borsod-Abaúj-Zemplén - Elképesztő a kisiskolások olvasókönyve. A családi erőszakból is ízelítőt kaphatnak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában