Helyi közélet

2016.03.07. 12:51

Módi

<em>Hosszasan kellene keresgélni olyan témát, ami kevésbé világos számára és kevésbé izgatja föl az egyszerű honpolgárt. A Magyar Nemzeti Bank – itt érdemes jelezni, közpénzből való – „gazdálkodásának” furcsaságai azonban jó ideje témát szolgáltatnak az eziránt érdeklődő sajtónak</em>. <strong>Pap Gyula írása</strong>.

Hosszasan kellene keresgélni olyan témát, ami kevésbé világos számára és kevésbé izgatja föl az egyszerű honpolgárt. A Magyar Nemzeti Bank – itt érdemes jelezni, közpénzből való – „gazdálkodásának” furcsaságai azonban jó ideje témát szolgáltatnak az eziránt érdeklődő sajtónak. Pap Gyula írása.

Az eddig nem derült ki, hogy jól vagy rosszul sáfárkodnak a vagyonnal, de a felületes szemlélő számára is akadnak aggasztó jelek. Valójában az „verte ki a biztosítékot”, hogy úgy ítélték meg, hogy az egész katyvaszt most hirtelen – szigorúan üzleti megfontolások miatt – titkosítani kell.

Az erről szóló extra gyors törvényhozás már senkit nem lep meg, hiszen bagatell tételről van szó. Az ébereknek az tűnhetett fel, hogy a témán még az Országgyűlés elnöke is öt teljes napot elmélkedett aláírás előtt.

Lényegtelen, hogy az államfő mennyit fog, majd az esetleges alá nem írás után módosítanak és szép csendben átsuhan a téma.

A machinációk eredménye mindössze annyi csak, hogy szemben az erős kormánypropaganda jelzéseivel, várakozásaival, például a Moody’s hitelminősítő továbbra is a „bóvli” kategóriában hagyta az országot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában