Helyi közélet

2016.03.09. 11:23

Egy régi ügy és annak érvényes tanulságai

Miskolc - Pontosan három esztendeje, hogy a koraszülöttek rejtélyes elhalálozása miatt azonnali vizsgálatot rendeltek el a megyei kórházban.

Miskolc - Pontosan három esztendeje, hogy a koraszülöttek rejtélyes elhalálozása miatt azonnali vizsgálatot rendeltek el a megyei kórházban.

Ma már mindez egy olyan szakmai, orvostörténeti esemény, amely rengeteg hasznos tanulsággal járt. Dr. Csiba Gábor a koraszülöttek ellátása és a kommunikáció 2013 címmel nagy érdeklődést kiváltó prezentációt tartott a napokban a kórházszövetség szokásos siófoki konferenciáján. A szakemberek itt először követhették nyomon a sokáig titokzatosnak tűnő elhalálozások kronológiai sorrendjét. Egyben világos, áttekinthető képet kaptak a vizsgálat menetéről. Az országos hírekben a kórház sokáig negatív felhangokkal szerepelt – míg le nem zárult a hosszas folyamat. Az előadáson sikerült szemléltetni, hogy a történet a nyomtatott és az elektronikus sajtóban miként vált fokozatosan pirosról – ez volt a kriminalizált közlések színe – zöldre, ami a már tényekkel alátámasztott közléseket jelentette. A résztvevők megismerhették az ügy kulisszatitkait és azt is, hogy az ehhez hasonló történéseket miként lehetne tárgyilagos hozzá­állással kezelni a médiakapcsolatokban.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában