Helyi közélet

2016.03.16. 14:24

Edzőtermet avattak Borsodnádasdon

Borsodnádasd - Hiánypótló beruházás valósult meg a városban, ami tovább színesíti a helyi sportéletet.

Borsodnádasd - Hiánypótló beruházás valósult meg a városban, ami tovább színesíti a helyi sportéletet.

Az egykori rendőrség épületében alakították ki Borsodnádasd legújabb edzőtermét, a Nádasd Fitnesst. Pályázati forrásból erre a célra nagyságrendileg 20 millió forintot használhatott fel a város, amit az önkormányzat kiegészített, így a jövőben minden adott lesz a minőségi kiszolgáláshoz. Az ünnepélyes átadáson a nemzeti színű szalagot Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár, dr. Csisztu Zsuzsa korábbi válogatott tornász, valamint Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere vágta át.

– Az országnak minden olyan fejlesztésre szüksége van, ami az emberek nép­egészségügyi állapotán javít – szögezte le Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár. – Hat esztendővel ezelőtt a magyar lakosság körében történt egy felmérés, ami rendkívül rossz állapotról árulkodott. Éppen ezért kezdtünk hozzá egy hosszú távú munkához, amely elsősorban a szemléletformáláson alapul. Lényeges, hogy Nádasdon és az ország többi településén is legyenek olyan közösségi terek, ahová bármikor el lehet menni mozogni, és a fiatalok, valamint az idősebb korosztály ezt a mindennapjaiba be tudja építeni.

Megvalósították

A kétszintes Nádasd Fitness minden igényt kielégít, a jövőben modern gépekkel, kulturált körülmények között lehet majd kardióedzéseket végezni. Egy online bejelentkezési rendszert is kiépítettek, így adott esetben előzetes időpontfoglalásra is lehetőség nyílik. A település polgármestere szerint egy hiánypótló beruházást adtak át, amire komoly igény mutatkozik.

– A régmúltban nagyon széles volt a nádasdi sportélet, azon dolgozunk, hogy a feltételekkel a jövőben sem legyen probléma – fogalmazott Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere. – Fontos szempont volt az épület megfelelő hasznosítása, ebből a szempontból a legjobb megoldást találtuk meg. Büszke vagyok rá, hogy a kivitelezésben csak és kizárólag helyi vállalkozók és munkások vettek részt. Nagyon szép lett, bízom benne, hogy a kihasználtság szempontjából is igazolja majd a döntésünket. Azt gondolom, hogy országosan is ritka, hogy egy önkormányzat ilyen fejlesztést hajt végre, mi büszkék vagyunk rá, hogy ezt a tervünket is meg tudtuk valósítani.

Az ünnepélyes átadás után már nem kell sokat várni arra, hogy a nagyközönség számára is elérhető legyen a Nádasd Fitness. A tervek szerint a hó közepén nyit meg a létesítmény, ahol most még a friss festékszag érezhető, de ezt rövidesen az izzadtságszag váltja majd fel.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában