Helyi közélet

2016.02.25. 17:44

Új pályán futhatnak ebben az évben a Szarvasűzők

Eger, Miskolc - A 26. Bosch Szarvasűzők országos váltófutóversenyt az idén április 9-én rendezik meg.

Eger, Miskolc - A 26. Bosch Szarvasűzők országos váltófutóversenyt az idén április 9-én rendezik meg.

Az Eger-Miskolc közötti 83 km-es, nyílt viadalt idén új pályán rendezi meg a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club. Az érdeklődőknek nem árt sietni, hiszen a nevezési határidő március 13., vasárnap.

A versenyen ebben az évben három kategóriát hirdettek meg a házigazdák. A Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon (MEFOB) minimum 8, maximum 12 fős, legalább 3 hölgy tagot is számláló, egy felsőoktatási intézményt képviselő csapatok vetélkedhetnek. Az Open-kategóriába szintén 8-12 tagú váltók nevezhetnek. Itt semmiféle megkötés nincs, így baráti társaságok, sportegyesületek, céges- vagy intézményi csapatok egyaránt szerencsét próbálhatnak. Az 5 fős csapatok kategóriája szintén teljesen nyílt, bárki jelentkezhet. Az egyetlen kikötés, hogy egy női futónak is szerepelnie kell ebben a váltóban.

Új utakon

A mezőny tagjai Egerből a borsodi megyeszékhelyig futnak. A teljesen új pálya és a vele együtt járó 800 méteres szintkülönbség leküzdése után a befutóemberek a Miskolci Egyetemen kijelölt célban fejezik be a 83 km-es versenyt. A Bükki Nemzeti Park befogadóképessége korlátozott, de az időben nevező csapatok tagjai a hevesi megyeszékhely történelmi belvárosából a bükk-vidéki kövek panorámájának díszletei között feljuthatnak a csodálatos Bükk-fennsíkra, majd a festői Nagymezőn és Bánkúton át, a 200 éves Újmassai őskohót érintve a Csanyik-völgy Királyasztalon érhetik el Miskolcot. A zárószakaszra idén a Hősök teréről lódulnak majd neki az utolsó futók. A futóélményt a változatos szakaszok, az utánozhatatlan szarvasűzők-hangulat és az egyedülálló természeti környezet teszi teljessé.

A kategória-győztesek szarvasűzős vázát kapnak az érem mellé, a 2-3. helyezettek érem- és tárgyjutalom díjazásban részesülnek. Az abszolút győztes egy évig viseli a „Bükk-fennsík legfürgébb futói” címet. Minden szakasz leggyorsabb versenyzőiből összeállítják a „Dream Team”-et, akik értékes tárgyjutalmat vehetnek át a tészta-partyt követő esti eredményhirdetésen.

Alapinformáció

Fontos információ, hogy nevezni március 13-án, vasárnapig lehet a www.szarvasuzok.hu honlapon, ahol a részletes versenykiírás, az új útvonal is megtalálható. Bővebb információt kérni, vagy személyesen nevezni a szervező MEAFC-nál is lehet, az Egyetemi Körcsarnok 10. számú irodájában, ahol Molnár Eszter (telefon: 70/466-7138) várja az érdeklődőket. További kapcsolatfelvételre a [email protected] e-mail címen vagy a www.facebook.com/szarvasuzok oldalon van lehetőség.


Információ a versenyről

A verseny 6 részből, azon belül pedig összesen 12 szakaszból áll, négy újraindítási ponttal. Az újraindításokra azért van szükség, mert enélkül a táv végére az első és utolsó csapat közötti időkülönbség túlságosan megnövekedne, esetleg több órát is kellene várni, amíg az utolsó csapat is célba érkezik. Az újraindítások sorrendje a következő:

Első rész: 1. szakasz (Rajt: Eger, Dobó tér, 10.00, az útvonal: Eger, Dobó tér – Eger belvárosa – Dobó tér)

Második rész: 2–4. szakaszok (Újraindítás: Felsőtárkány, Faluház 10.30, az útvonal: Felsőtárkány – Hereg rét – Bánya-hegyi elágazás – Rejtek)

Harmadik rész: 5–7. szakaszok (Újraindítás: Rejtek, 12.50, az útvonal: Rejtek – Bánya-hegyi elágazás – Nagymező – Bánkút)

Negyedik rész: 8–10. szakaszok (Újraindítás: Bánkút, 14.20, az útvonal: Bánkút – Szentlélek – Ómassa – Királyasztal)

Ötödik és hatodik rész: 11–12. szakaszok (Újraindítás: 17.05 – női szakasz, 17.20 – férfi szakasz, az útvonal: Miskolc, Hősök tere – Miskolci Egyetem, Atlétika Centrum)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában