Helyi közélet

2016.02.04. 10:21

Miklósa Erika és Besenyei Péter lesz a sztárvendég

Mád - Új helyszínen rendezik idén a Tokaji Borbarátnők Bálját.

Mád - Új helyszínen rendezik idén a Tokaji Borbarátnők Bálját.

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg idén Mádon a Tokaji Borbarátnők jótékonysági bálját február 6-án, szombaton. A hagyomány általában magában hordja az állandóságot, de a változtatás sem áll távol ettől a rendezvénytől. A változtatás idén a helyszín, ugyanis a mádi Aszúházban lesz a bál, amit az is indokol, hogy a bálozók az utóbbi időben elég szűkösen voltak pusztán azért, mert a létszám kinőtte az eredeti helyszínt.

Sztárvendégek

– Már megvannak az idei bál sztárvendégei is – mondja Kulcsár Edit, a Tokaji Borbarátnők Társaságának elnöke. – Miklósa Erika operaénekes, Besenyei Péter sokszoros műrepülő bajnok – aki egyébként saját bevallása szerint is a tokaji borok nagy barátja – mellett Badár Tamás varázsló is emeli majd az esemény rangját. A korábbi években általában az volt a gond, hogy kicsit szűkösen voltunk, ez az Aszúházban megoldódik, hiszen külön szinten lesz a vacsora, amelyen összesen 120-an vesznek majd részt, és külön szinten lesz a borbár, a sajtbár és a tánc. Ezzel mindenki megtalálja magának azt a helyszínt, ahol éppen tartózkodni akar és másokat nem zavar.

Továbbra is ragaszkodnak azonban ahhoz, hogy ne a mádiak adják meg előre a menüt, hanem egy-egy borhoz köttessenek majd a fogások.

– A menü már kialakult, most azt a formát választottuk, hogy kizárólag dűlőszelektált fehérborokhoz kértük az ételeket megkomponálni. Csak vidéki éttermeket hívtunk, így lesznek nálunk Egerből, Encsről és természetesen helyből is séfek, hiszen szerencsénkre nem is kell Mádról kimozdulnunk, ha gasztronómiai élményekben akarunk részesülni. A tokaji borokkal pedig azt akarjuk jelezni, hogy akár még a szarvashoz is társítható fehérbor, hiszen Tokaj-Hegyalja a világ legjobb borvidéke, ahol egy tökéletes termékpaletta minden eleme megtalálható – mondta Kulcsár Edit.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában