Helyi közélet

2016.02.27. 12:21

Megyénk és Kárpátalja: együtt, közös célokért

Miskolc - A Kárpátaljai Megyei Tanáccsal kötött együttműködési megállapodást a megyei önkormányzat.

Miskolc - A Kárpátaljai Megyei Tanáccsal kötött együttműködési megállapodást a megyei önkormányzat.

Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke és Rivisz Mihajlo, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke pénteken Miskolcon folytatott tárgyalásokat, amelyek eredményeként együttműködési megállapodást kötöttek.

A felek rögzítették, a két ország közötti, 1991-ben aláírt együttműködési megállapodás és a két megye között 2011-ben aláírt együttműködési megállapodás alapján a két megye közösségeinek együttes tevékenysége hozzájárul a gazdasági, kulturális, környezetvédelmi, illetve az intézmények és személyek közötti baráti kapcsolatok elmélyítéséhez, ezáltal segítve a határon átnyúló terület- és vidékfejlesztési, valamint koordinációs feladatok hatékonyabb és eredményesebb ellátását.

Határon át…

Rivisz Mihajlo, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke örömét fejezte ki, hogy a két terület közötti kapcsolat immár újra értelmet kapva teljesedik ki.

Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy a megállapodás értelmében életre hívnak egy tanácsadó testületet, amelynek elsődleges feladata lesz a határon átnyúló koordináció támogatása, illetve az együttműködés elősegítése és támogatása.

Mint megtudtuk, a testületben három-három személyt delegálnak és – a tervek szerint – negyedévente ülésezik felváltva megyénkben, illetve Kárpátalján.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában