Helyi közélet

2016.02.11. 15:21

Közfoglalkoztatási program Igricin: startra kész

Igrici - Elkezdődtek a márciusban induló Start közfoglalkoztatási program szervezésének feladatai az Igrici Községi Önkormányzatnál.

Igrici - Elkezdődtek a márciusban induló Start közfoglalkoztatási program szervezésének feladatai az Igrici Községi Önkormányzatnál.

A településen az elmúlt években régi fotókról, fényképekről, régi paraszti épületekről vett minta alapján a településre egykor jellemző építészeti jegyek, formák, alakzatok felidézése, a múltból átmentett stílusjegyek megőrzése és „modernizálása” lett az értékteremtő közfoglalkoztató munka egyik pillére.

Ennek keretében régi és új kerítéselemeket, díszítő jegyeket, virágos, rózsás, tulipános, margarétás kézi és gépi csiszolással kialakított motívumokat készítenek a közfoglalkoztatottak.

Várhatóan március elején kezdi el Igrici község önkormányzata a művelődési ház, az idősek nappali ellátója és a Piactér mögötti közterek kerítésének újjáépítését. A mádi kőburkolatú lábazat fölé a már korábban a lakosság körében is sikeres tulipános és új elemként a rózsás famintákat helyezik el.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában