Helyi közélet

2016.02.25. 11:21

Két településen lesz időközi választás vasárnap

Budapest - Két településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap, polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak.

Budapest - Két településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap, polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emődön azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület tavaly novemberben feloszlatta magát. A polgármesteri posztért három független jelölt indul: Havas István, Pocsai Enikő korábbi polgármester és Fekete Tibor.

A nyolc képviselő-testületi helyért huszonheten indulnak. A település választói névjegyzékében 4122-en szerepelnek.

A Zala megyei Kisrécsén ugyancsak azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület novemberben feloszlatta magát. A polgármesteri posztért újraindul az eddigi települési vezető, a független Tóth Lucia, új jelöltként pedig a Magyar Munkáspárt támogatottjaként Fehérvári Zsolt.

A négy képviselői helyért hat független jelölt indul, egyikük sem volt tagja a távozó testületnek. A településen 159 választópolgár szavazhat vasárnap.

Vasárnap Zalakomárban roma települési önkormányzati képviselőket választottak volna, ám ez a választás jelöltek hiányában elmarad, így ott legközelebb csak 2019-ben lehet roma kisebbségi önkormányzatot alakítani.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában