Helyi közélet

2016.02.11. 19:16

Jobbik: a fideszes vagyonnyilatkozatokban vannak "korrupciógyanús fekete lyukak"

Budapest/Miskolc/Ózd, 2016. február 11., csütörtök (MTI) - Ózd jobbikos polgármestere szerint a fideszes vagyonnyilatkozatokban vannak "korrupciógyanús fekete lyukak".

Budapest/Miskolc/Ózd, 2016. február 11., csütörtök (MTI) - Ózd jobbikos polgármestere szerint a fideszes vagyonnyilatkozatokban vannak "korrupciógyanús fekete lyukak".

Janiczak Dávid ezt csütörtökön arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt mondta: a jobbikos politikus öt helyről vesz fel pénzt, s "ez az elképesztő álláshalmozás nemcsak törvénytelen és erkölcstelen, de maga a korrupció is".

Az ellenzéki politikus visszautasította, hogy öt helyről kap tiszteletdíjat, felsorolása szerint Ózd polgármestereként, megyei közgyűlési küldöttként és az ózdi média felügyelőbizottsági tisztségéért kap fizetést, s ennek törvényességét mind a jegyző, mind a megyei kormányhivatal megerősítette.

"A szánalmas fideszes hazugságért természetesen megteszem a szükséges jogi lépéseket" - tette hozzá.

Janiczak Dávid egyúttal felszólította Riz Gábor fideszes országgyűlési képviselőt, hogy nyilatkozzon: a parlament honlapján feltüntetett havi 224 ezer forintból él vagy felveszi és eltitkolja 750 ezer forintos miniszteri biztosi fizetését is.

Az ózdi polgármester szóvá tette, hogy pártja kérésére a Fidesz képviselői nem hozták nyilvánosságra a velük egy háztartásban élők vagyonnyilatkozatait. "Vajon milyen korrupciógyanús rejtegetnivalójuk lehet?" - kérdezte.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában