Helyi közélet

2016.02.08. 21:23

Áttörést akarnak

<em>A mai oktatási rendszer nem állampolgárokat, hanem alattvalókat akar nevelni. Nincs más cél, mint a jól irányítható, arctalan tömeg kialakítása – vélekedik Vekerdy Tamás. Az oktatás körül folyó – nem ma kezdődött – vitában jól nyomon követhető egy széles tömegbázissal rendelkező szakma és az ezt moderálni igyekvő államgépezet érdek­ütközése. Az egyik küldetésének tekinti az ifjúság nevelését, a másik eszköznek a szavazóbázis utánpótlására.</em> Pap Gyula jegyzete.

A mai oktatási rendszer nem állampolgárokat, hanem alattvalókat akar nevelni. Nincs más cél, mint a jól irányítható, arctalan tömeg kialakítása – vélekedik Vekerdy Tamás. Az oktatás körül folyó – nem ma kezdődött – vitában jól nyomon követhető egy széles tömegbázissal rendelkező szakma és az ezt moderálni igyekvő államgépezet érdek­ütközése. Az egyik küldetésének tekinti az ifjúság nevelését, a másik eszköznek a szavazóbázis utánpótlására. Pap Gyula jegyzete.

Az elvi kiindulásnál pedig lehetett volna jó az irány, a Pokorni-vonal vélhetően pozícóharcok következtében szenvedett vereséget. Lázár súlyos tévedése – amit a „ha valaki dolgozik egy gyárban, akkor nem érdekel senkit, hogy azt szereti vagy nem szereti” beszólásával fogalmaz meg – rámutat a problémára, a mentalitás gyökereire. Most azonban változott a helyzet, a gond, minek részleteit sokan hangoztatták, most részletes megfogalmazást nyert a hermanosoknak köszönhetően. Nem lehet megúszni formális változásokkal, gyalogáldozatokkal. Mert minden propaganda­húzás, ellehetetlenítési kísérlet ellenére nem fogják annyiban hagyni.

Egyszerűen azért, mert már nincs hová hátralépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában