Helyi közélet

2016.02.18. 13:29

Álljuk a válságot

<em>Ismét beigazolódni látszik, hogy a negatív, gyakran gyűlölet-propaganda hosszabb távon visszaüt</em>. <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>.

Ismét beigazolódni látszik, hogy a negatív, gyakran gyűlölet-propaganda hosszabb távon visszaüt. Pap Gyula jegyzete.

Éveken át kvázi sportot űztek a különböző minősítő intézetek degradálásából, hitelességük megkérdőjelezéséből, a „kik mozgatják?” folytonos skandálásából. A hiszékenyebbek egy életre meg is utálták ezeket – a persze különböző felkészültségű, hitelességű – intézeteket, hallani sem akartak arról, amit máshol, ha nem is szentírásnak, de értékelendő szempontnak vesznek. Fordult a kocka, néhány intézet nem átallott, szerény pozitívumokat megjegyezni a hazai gazdaság működésével kapcsolatban. Legutóbb a Nemzetközi Valutaalap (IMF) – sokan már a rövidítés hallatán is pfujjolásba kezdenek – aktuális elemzése jegyezte meg: a nemzetközi hatásoknak, néhány saját döntésnek köszönhetően csökkent a kitettség, növekedett a „válságállóság”, illetve a közszféra felé tolták el „a gazdasági növekedésre leselkedő kockázatok súlypontját”. A sokat becsmérelt szervezet nem veszítette el realitásérzékét, nem valami pálfordulás következett be. Megzavart értékítélettel nehéz a megállapításaikat helyén kezelni. A dicshimnusz már zeng, a tény mindazonáltal tény marad: a választási zászlóra tűzött adóssághelyzet sajnos egy fikarcnyit sem javult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában