Helyi közélet

2016.02.03. 09:07

Hógolyóból lavina

<em>Az ország másik felében élő ismerősöm kérdezte, melyik iskolába jár a lányom, és hová készül a kicsi. Amikor mondtam, hogy a Hermanba, azonnal képben volt, melyik suliról van szó: helyeselte a tantestület döntését, azt, hogy ki mertek állni az igazukért.</em> <strong>Hajdu Mariann írása.</strong>

Az ország másik felében élő ismerősöm kérdezte, melyik iskolába jár a lányom, és hová készül a kicsi. Amikor mondtam, hogy a Hermanba, azonnal képben volt, melyik suliról van szó: helyeselte a tantestület döntését, azt, hogy ki mertek állni az igazukért. Hajdu Mariann írása.

Pedig ők maguk sem sejthették, hogy milyen következménye lesz annak, ha elküldik a nyílt levelüket egy-két szerkesztőségbe utolsó szalmaszálként, akkor, amikor a Klik vezetéséhez, az államtitkárhoz küldött jelzések – nagyon nem működnek a reformok – süket fülekre találtak. Talán ők maguk sem gondolták, hogy mintegy félezer oktatási intézmény és több ezer magánszemély csatlakozik hozzájuk, és hogy a levelük generálta fáklyás felvonulásra várhatóan nagyon sokan érkeznek majd szerdán az ország minden tájáról. Hógolyóból lavina lett. Már csak azért is, mert a hatalom úgy reagált először ahogy szokott, fellengzősen, pökhendien. Már nem tehetik tovább.

És ami számomra, szülőnek a legfontosabb, már tudom, hogy jó iskolát választottunk. Megható volt olvasni a levelet, amit a diákok írtak a tanáraiknak még a kezdetekkor – amelyet tömegesen osztottak meg egymást közt a Facebookon –, leírták, mit éreznek: büszkék rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában