Helyi közélet

2016.02.12. 18:12

„Egy szép reggel Miskolcon Pilz Olivér felkel…”

Miskolc - Sajtóértesülés szerint a pedagógusok tiltakozása is téma volt a Fidesz-KDNP-frakció zárt ülésén.

Miskolc - Sajtóértesülés szerint a pedagógusok tiltakozása is téma volt a Fidesz-KDNP-frakció zárt ülésén.

A Népszabadság kiszivárgott információkra hivatkozva azt írta, Orbán Viktor az országossá nőtt tiltakozást elindító Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának vezetőjét, Pilz Olivért név szerint is említette. A kormányfő – a lap beszámolója szerint – azt mondta a pedagógusok tiltakozásáról: külső erők gerjesztenek elégedetlenséget, de a kormány nem ijedt meg, számolnak hasonlóval az egészségügyben is. A Klik pedig úgy átalakul majd, hogy rá sem lehet ismerni. „Lássuk be, nem életszerű, hogy egy szép reggel Miskolcon Pilz Olivér felkel, rájön, hogy rendkívül elégedetlen és elkezd levelet írni, tiltakozni” – olvasható a beszámolóban.

A lap megkeresésére reagált a pedagógus, Pilz Olivér is: „Nem én egy személyben, hanem a Herman Ottó Gimnázium teljes tantestülete jelezte levelünkben az oktatás súlyos problémáit”.

Mint ismert: a Herman nevelőtestülete előbb a Kliknek, az államtitkárnak jelezte, hogy szerintük nagy a baj a közoktatásban, de miután nem történt semmi, ezért fordultak a nyilvánossághoz. Nyílt levelükhöz azóta több mint hétszáz iskola, csoport és szervezet csatlakozott.

A téma szóba került a Fidesz csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján is. A kérdést Halász János szóvivő kapta: elhangzott-e mindez a frakcióülésen? A válasz: „nem ültem az első sorban”. Arról is beszélt: zárt ülés volt, és nem tudja, hogy az említett lap újságírója honnan vette az információit.

ÉM


Miskolc - Orbán Viktor miniszterelnök és dr. Kriza Ákos polgármester az idei év miskolci fejlesztéseit ismertették.

Miskolc - Miskolc ma már nem a munkanélküliek, hanem a munkaerőt kereső vállalkozások városa - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a város polgármesterével, Kriza Ákossal (Fidesz-KDNP) közös sajtótájékoztatón, miután áttekintették a megyeszékhely fejlesztéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában