Helyi közélet

2016.02.12. 17:29

Cseh, osztrák, magyar? Legyen miskolci!

Miskolc - Miskolci kezdeményezés és rendezvénysorozat nyerheti a rangos SozialMarie díjat. Az Észak-Keleti Átjáró Egyesület több éve futó helyismereti programja, az Utánam Srácok Projekt is a pályázók között van.

Miskolc - Miskolci kezdeményezés és rendezvénysorozat nyerheti a rangos SozialMarie díjat. Az Észak-Keleti Átjáró Egyesület több éve futó helyismereti programja, az Utánam Srácok Projekt is a pályázók között van.

Az Utánam, srácok! című film, mint köztudott, egy népszerű tévésorozat a hetvenes évekből. Anno a borsodi megyeszékhelyen forgatták (részben), s az Észak-Keleti Átjáró Egyesület kutatásai nyomán nemrégiben kiadott hasonló című könyvből kiderült: itt is játszódik, vagyok szerzője miskolci sztorinak írta meg. A különleges helytörténeti vonatkozás miatt az ifjúsági film címét választotta nevének a civil szervezet néhány éve futó projektje, amelynek keretében rendezvényeket szervez, akciókat és túrákat hirdet, kutatásokat, kiállításokat, előadásokat mutat be, de például az egyedülálló miskolci sajátosságnak nevezhető kama sportot is ennek keretében tanulmányozzák az átjárósok és népszerűsítik.

A projekt, amelynek zászlóshajója a tavaly októberben az avasi kilátóban tartott Utánam Srácok Fesztivál volt (s amely bizonyára idén is folytatódik majd), bekerült az osztrák magánalapítvány által létrehozott díj jelöltjei közé. Mint az a hivatalos ismertetőben olvasható, a SozialMarie a legrégebbi európai társadalmi innovációs díj, amely 2005 óta minden évben 15 kitűnő társadalmi innovációt díjaz. Nyilvánosságot biztosít olyan projekteknek, amelyek új megközelítésmódokkal innovatív válaszokat adnak társadalmi kihívásokra.

Olvasóink is segíthetik a miskolci aktivistákat, hogy további munkájukhoz erkölcsi és kézzelfogható támogatást kapjanak a közönségdíj elnyerése révén. Az atjarokhe.hu oldalon megtalálható ennek menete.

"Szavazz ránk, ha tetszettek az eddigi programok, szavazz ránk, ha szeretnél még hasonlókon részt venni!"

  • Válassza ki a kedvenc projektjét a Közönségdíj kereső segítségével vagy közvetlenül a listából válogatva (az osztrák projektek csak németül, a cseh pályázatok a csehen kívül németül vagy angolul érhetőek el).
  • Klikkeljen („Erre szavazok“).
  • Adja meg az e-mail címét.
  • Klikkeljen az e-mailen kapott linkre a szavazata érvényesítéséhez (ellenőrizze a spam-mappát is, ha nem kapott visszaigazoló e-mailt). Írja be a képernyőn megjelenő kódot.
  • A szavazata érvényes és máris kiválaszthatja a másik két országból származó jelölteket. (Figyelem! Az eldobható e-mailcímekről érkező szavazatokat rendszerünk törli.)
  • Bővebben a díjról és a szavazásról: http://sozialmarie.org/kozonsegdij.


    Miskolc – Több filmet forgattak száz év alatt a borsodi megyeszékhelyen. Az Utánam, srácok! tévésorozat itt is játszódik.

    Miskolc – Még májusban részesült a rangos örökségvédelmi elismerésben a miskolci civil szervezet: az Észak-Keleti Átjáró Egyesület kapta az Europa Nostra egyik idei fődíját (oktatás-képzés-szemléletformálás kategóriában).

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában