Helyi közélet

2016.02.27. 09:36

„Az önkormányzat mindig és mindenkor betartja a vonatkozó jogszabályokat”

Miskolc - Aggályosnak tartja az adatvédelmi hatóság vizsgálódását? – kérdeztük a Fidesz miskolci frakcióvezetőjét.

Miskolc - Aggályosnak tartja az adatvédelmi hatóság vizsgálódását? – kérdeztük a Fidesz miskolci frakcióvezetőjét.

A kérdés azért merült fel, mert újból vizsgálatot indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) a miskolci önkormányzattal szemben. A vizsgálat ezúttal is lapunk bejelentése alapján történt, éppen, mint három évvel ezelőtt.

Az Észak-Magyarország ugyanis – akkor is és most is – szerette volna közérdekű adatként kikérni az önkormányzati képviselők képviselői alapjának felhasználásáról szóló listát. Dr. Csiszár Miklós jegyző azonban elutasította kérésünket, arra hivatkozva, hogy az általunk kért szempontrendszer szerinti – azaz a képviselők nevéhez rendelve a támogatási összegeket – nyilvántartással nem rendelkeznek.

A törvényesség őre

Soós Attilát, a Fidesz frakció­vezetőjét egyik sajtótájékoztatóján kérdeztük arról, aggályosnak tartja-e, hogy az adatvédelmi biztosnak kell eljárnia a hiányos városházi nyilvántartás miatt. „Nem tartom aggályosnak, azt gondolom, a hivatal, az önkormányzat mindig és mindenkor betartja a vonatkozó jogszabályokat” – válaszolta a frakcióvezető.

Hozzátette: a hivatalban és az önkormányzatnál a törvényesség legfőbb őre a jegyző, így az ő álláspontjára támaszkodnak, amennyiben ettől eltérő álláspont keletkezik, akkor természetesen betartják a vonatkozó jogszabályokat.

Megkérdeztük azt is, ha nincs képviselőkre lebontva ez a lista, honnan tudják, ki mennyit költ. „Erre nem tudok válaszolni, én listás képviselő vagyok, nincs képviselői alapom” – jelentette ki Soós Attila.

Dr. Csiszár Miklós jegyzőt is megkérdeztük, aki annyit válaszolt, tartja magát a köz­érdekű adatigénylésünkre adott válaszához.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában