Helyi közélet

2016.02.20. 14:17

A felsőoktatás érdekét szolgálja

Miskolc - Megújult a Miskolci Egyetem Jabil Digitális Rendszerek Laboratóriuma.

Miskolc - Megújult a Miskolci Egyetem Jabil Digitális Rendszerek Laboratóriuma.

A laborfelújítás oka – mint megtudtuk – kettős. A Jabil Circuit Magyarország Kft. egyfelől kötelességének tekinti, hogy a régiójában működő közösségeket és oktatási intézményeket szervezett keretek között támogassa, másfelől pedig a vállalat és a Miskolci Egyetem már több mint egy évtizede munkálkodik közösen azon, hogy a leendő villamos-, informatikus és mechatronikus mérnökök minél jobban használható és minél versenyképesebb tudáshoz jussanak – és ahhoz, hogy ez a jövőben is így maradjon, járul hozzá a laboratórium korszerűsítése.

Manapság egyre többet hallani az elektronikai iparról és annak robbanásszerű fejlődéséről. Ez a felgyorsult fejlődés új kihívások elé állítja mind az ipari, mind az akadémiai „szektort”. Egyre inkább naprakész tudásra, illetve olyan szakemberekre lenne igény, akik kreatívan tudják alkalmazni a már meglévő tudást, illetve képesek a már megszerzett ismereteik segítségével gyakorlati jellegű kihívások teljesítésére, az életben is beváló megoldások megtalálására.

Gyárlátogatás, gyakorlat

A Miskolci Egyetem Gépész­mérnöki és Informatikai Karának Automatizálási és Infokommunikációs Intézeti Tanszéke mintegy 16 éve működik már együtt a Jabil Circuit Magyarország Kft.-vel a villamosmérnök hallgatók oktatásában. Az együttműködés keretében a hallgatók gyárlátogatáson, szakmai gyakorlaton vesznek részt, és a szakdolgozat, diplomamunka kivitelezésén keresztül ismerik meg az elektronikai ipar korszerű gyártástechnológiáit. Az együttműködés egyik kézzelfogható eleme a 2001-2002-től működő „Jabil” Digitális Rendszerek Laboratóriuma.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában