Helyi közélet

2016.02.12. 20:32

23. nyílt nap az Állategészségügyi Telepen – Örökbefogadás, sétáltatás, simogatás, és továbbra is névadás

Miskolc - Huszonharmadik alkalommal tartanak nyílt napot a Miskolci Állategészségügyi Telepen (Fonoda u. 16.). 2016. február 13-án, szombaton 10 és 14 óra között várják ismét azokat, akik szeretnének megismerkedni a náluk lévő állatokkal, szívesen sétáltatnak kutyát.

Miskolc - Huszonharmadik alkalommal tartanak nyílt napot a Miskolci Állategészségügyi Telepen (Fonoda u. 16.). 2016. február 13-án, szombaton 10 és 14 óra között várják ismét azokat, akik szeretnének megismerkedni a náluk lévő állatokkal, szívesen sétáltatnak kutyát.

2016. év negyedik nyílt napja következik. Az elhelyezett állataink a látogatói szeretettől nagyon sokat fejlődtek. Rendkívüli örömet és hálát mutatnak ki minden egyes sétanapon. A simogatás, sétáltatás a legnagyobb ajándék elhelyezett állataink számára.

Ha egy-egy kutyus megtetszik és gondoskodni kívánnak róla, akkor most is örökbe fogadhatják. Minden kutyánkról elmondható: aranyos, kedves, okos és csak úgy adjuk oda új gazdájának, ha egészséges, megtörtént az orvosi vizsgálata, veszettség elleni oltással és mikrochippel van ellátva.

Az év első hónapját bíztató eredménnyel zártuk, mivel a telepünkre bekerült 88 egyedből 80 gazdához került vagy a Támogatói kör tagjainak szervezésében menhelyekre utaztak. Visszajelzéseik alapján többen, már onnan kikerülve egyedi gazdánál élik tovább életüket. Örömünket csak az árnyékolja be, hogy a kihelyezett állatok kenneljei egy napig sem maradnak üresen. Folyamatosan kerülnek be újabb gazdátlan, magára hagyott állatok. Ezen a hétvégén is szükség lesz tehát minden állatbarát jelenlétére, kell a mozgás és a simogatás elhelyezett állataink számára.

Kérünk minden kedves állatbarátot, legyenek segítségünkre, hogy állataink továbbra is ilyen szép számmal találjanak hűséges gazdára.

Telepünkön elhelyezett állataink többségük nem ismeri a pórázt, ismét lesz feladat a vállalkozó szellemű látogatók számára, hogy sétához és emberközelséghez szoktassuk őket.

A téli időjárás miatt még mindig szívesen fogadunk adományként használt takarót, szőnyeget, meleg ruhaneműt az ólak kibéleléséhez, főként kölyök állataink számára.

Köszönjük a telepen elhelyezett állatok számára eddig felajánlott adományokat.

Várunk minden kedves ismerős és ismeretlen állatbarátot, hogy együtt segíthessünk!

A gazdira váró állatainkat megtekintheti – fotóikkal együtt – honlapunkon. Keresse fel Facebook oldalunkat is!

- Dovák Bertalanné, Miskolci Állategészségügyi Telepvezető -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában