Helyi közélet

2016.01.14. 19:40

Szövetségre léptek a miskolci gimnáziumok

Miskolc - A pedagógusok egyelőre nem tudnak érdekegyeztető tárgyalásokat kezdeményezni.

Miskolc - A pedagógusok egyelőre nem tudnak érdekegyeztető tárgyalásokat kezdeményezni.

Szándéknyilatkozatot írtak alá csütörtökön a miskolci, állami gimnáziumok közalkalmazotti tanácsainak képviselői. Céljuk, hogy minél előbb megalakuljon a Miskolci Tankerület Közalkalmazotti Tanácsának Szövetsége. Ezt követően az ország minden tankerületének a szövetsége, majd a Központi Közalkalmazotti Tanács. Ennek a szervezetnek már joga lesz érdekegyeztető tárgyalásokat kezdeményezni az állami iskolák fenntartójával.

A pedagógusokat ugyanis nagyon bántja, hogy ostobának, fogyatékosnak nézik őket a fenntartó képviselői. Ha tízszer megkérdezzük ugyanazt, tizenegyedszerre sem arra válaszolnak, amit kérdeztünk. Ilyen alapon nem lehet tárgyalni, hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón.​

Folytatás az Észak-Magyarországban.

ÉM-HE


Miskolc - A Herman Ottó Gimnázium Diákönkormányzata az elmúlt héten reagált a tantestület nyílt levelére.

Miskolc - Lassan országos összefogássá bővül a Herman Ottó Gimnázium nyílt levele, szerda délutánig 31 iskola, szervezet, egyesület, civil csoport fejezte ki országszerte, hogy egyetértenek a Herman Gimnázium tantestületének január 5-én nyilvánosságra hozott nyílt levelében megfogalmazottakkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában