Helyi közélet

2016.01.27. 18:09

Szőlő- és borszentelés a tokaji Szerelmi pincesoron

Tokaj - A borlovagrendek felvezetésével, negyedik alkalommal tartottak Vince-napi szőlő- és borszentelést Tokajban január 23-án.

Tokaj - A borlovagrendek felvezetésével, negyedik alkalommal tartottak Vince-napi szőlő- és borszentelést Tokajban január 23-án.

A Szerelmi pincesoron már többéves hagyomány, hogy a történelmi egyházak – az evangélikus, a református, a római és a görögkatolikus egyházak – tokaji képviselői megáldják és megszentelik a szőlőtőkét, valamint a helyi borászok borait.

Számos szokás és hiedelem fűződik Vince napjához, az egyik legismertebb az, hogy a szőlőtermelők figyelték az időjárást.

Szép, napos idő esetén jó, ellenkező esetben rossz bortermést jósoltak.

Az idő ez alkalommal nem kedvezett, így a szőlőtőkék és borok megáldása után a polgármester arra biztatta a megjelenteket, hogy a jó termés érdekében a Szerelmi pincesoron fogyasszanak ízes borokat, egyenek finom disznótorost és élvezzék a Kuckó Művésztanya Utcaszínházi társulatának szórakoztató népi előadását.

ÉM-GT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában