Helyi közélet

2016.01.05. 12:18

Síktalanítás Miskolcon, beindultak a munkagépek

Miskolc – A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Hóügyelete 7 nagy és egy kisebb szórógép munkavégzését rendelte el a havazás miatt - olvasható a hétfői közleményben.

Miskolc – A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Hóügyelete 7 nagy és egy kisebb szórógép munkavégzését rendelte el a havazás miatt - olvasható a hétfői közleményben.

A munkavégzés során elsőként a nagy forgalmú közösségi közlekedéssel érintett és magasabban fekvő utak, autóbuszvonalak (Avas, Komlóstető, Bodótető) gépi síkosságmentesítése kezdődött meg Miskolcon kalcium-klorid és homok-só keverékkel. Amikor ezeken a kiemelt útvonalakon a munkavégzés megtörtént és a havazás intenzitása is engedi, akkor kerülhet sor a gyűjtő utakra, a meredek és forgalmas mellékutcákra.

Hétfő délután a villamosmegállók kézi takarítása is megkezdődött, valamint kisgéppel a főutca, majd a kerékpárutak takarítása. A kézi síktalanítást kedden a kora reggeli órákban folytatja a Városgazda 350 munkatársa. Az előző évek gyakorlatának megfelelően a kézi síktalanítás először a gyalogátkelőhelyeket, a közterületi lépcsőket és rámpákat, valamint a villamos- és buszmegállókat érinti.

A téli hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkáknál az engedélyezett és környezetvédelmi előírásoknak megfelelő szóróanyagok kerülnek felhasználásra, így a főutcán környezetbarát ásványi anyag, Lillafüreden és Miskolctapolcán homok, a város más részein útszóró só és homok keveréke.

Az autóval közlekedők a szóróautó mögött a szórás miatt tartsanak megfelelő követési távolságot, a gyalogosok körültekintően közelítsék meg a gyalogátkelőket, a buszra, villamosra történő le- és felszállásnál is legyenek óvatosabbak.

A Hóügyelet fogadja a lakossági bejelentéseket a 06-70-685-2000 telefonszámon vagy a [email protected] email címen.

Kérjük, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek!

- Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Hóügyelete -

Miskolc, 2016. január 4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában