Helyi közélet

2016.01.22. 15:30

Nincs egyelőre „hivatalos” kocsonyás oldal a Facebookon

Miskolc - Legalább két éve zajlik a jogvita a miskolci önkormányzat , a „Miskolci Kocsonya Farsang” és Rózsa Edit a „Kocsonyafesztivál” tulajdonosa között.

Miskolc - Legalább két éve zajlik a jogvita a miskolci önkormányzat , a „Miskolci Kocsonya Farsang” és Rózsa Edit a „Kocsonyafesztivál” tulajdonosa között.

A küzdelem most újabb állomásához ért, amiről két közleményből értesültünk.

Az elsőt Rózsa Edit küldte a lényegét tekintve a következő tartalommal:

„A Facebook 2016. január 21-én törölte a „Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang" nevű rendezvény Facebook-oldalát, védett márkanév engedély nélküli, jogosulatlan használata miatt. A Miskolci Önkormányzat 2014-ben hatalmával visszaélve, tisztességtelenül kisajátította az évtizedes múlttal, számos szakmai elismeréssel, Turisztikai Nívódíjjal, Kiváló minősítéssel rendelkező, népszerű rendezvényt, a Kocsonyafesztivált. Az ezzel kapcsolatos perek – tisztességtelen piaci magatartás, védjegybitorlás, hatalommal való visszaélés - jelenleg is folyamatban vannak, illetve rágalmazás, jó hírnév megsértése, zsarolás, kényszerítés, sikkasztás, költségvetési csalás vádpontokban bejelentési, feljelentési és nyomozati szakaszban vannak. A Miskolci Önkormányzat polgármestere, Dr. Kriza Ákos és saját cége (99%-os önkormányzati tulajdon) a Kocsonyafesztivál látogatóit megtévesztve, a Kocsonyafesztiválra utaló névhasználattal és védett márkanévvel visszaélve népszerűsíti rendezvényét saját médiafelületein és a Facebookon is.

Felfüggesztették az oldal működését

Reagált az önkormányzat cége, a CINE-MIS Kft. is, aki a Farsang rendezője. Bíró Tibor ezt írja többek között:

  • Rózsa Edit jogosulatlan védjegyhasználatra hivatkozva bejelentést tett a Facebooknál, amelynek következményeként valóban elérhetetlen a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang oldala.
  • Nem törölték, egyelőre felfüggesztették a működését.
  • A Facebook egy amerikai vállalat, sajátos szabályrendszerrel. Soha nem vizsgálják az egyes bejelentések, és azok mellé csatolt dokumentumok valóságtartalmát, egyszerűen felfüggeszti az érintett oldalakat. Rózsa Edit szánalmas, méltatlan támadásai azonban minden alapot nélkülöznek.
  • Az igazság az, hogy a Miskolci Kocsonya Farsang elnevezésű védjegy jogosultja Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata. Joga a Szellemi Tulajdon Nemzeti hivatalában bejegyzésre került, 2014. március 13-tól, megelőzve a Rózsa Edit által benyújtott ,,Miskolci Kocsonya” szóösszetétel védjegy oltalmi idejét.
  • Megtesszük a szükséges lépéseket a Facebook felé, valamennyi minket igazoló dokumentumot eljuttatjuk a cég központjába, és ezúton is bemutatjuk a közvéleménynek.
  • Tájékoztatásul még annyit: már elérhető egy új applikáció Miskolci Kocsonya Farsang néven, egyelőre Android, Windows Phone 8.1 és Windows 10 felhasználóknak, letölthető Google Play és Windows alkalmazás áruházból, ennek segítségével is folyamatosan lehet tájékozódni a programokról és olyan kényelmi szolgáltatást is nyújt, ami megkönnyíti majd a választást a rendezvények között.
  • ÉM

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában