Helyi közélet

2016.01.13. 14:19

MVK: Hamarosan megnyílik Észak-Magyarország első CNG töltőállomása

Miskolc - Heteken belül megérkeznek az MVK Zrt. telephelyére az első CNG – sűrített földgázüzemű – buszok, amelyekből 75 darabot vásárolt Miskolc.

Miskolc - Heteken belül megérkeznek az MVK Zrt. telephelyére az első CNG – sűrített földgázüzemű – buszok, amelyekből 75 darabot vásárolt Miskolc.

A buszok üzemeltetésének elengedhetetlen feltétele, hogy a tankolásuk helyben, Miskolcon megoldott legyen. A CNG töltőállomás az MVK Szondi György utcai telephelyén épült meg, hitelesítésére, kalibrálására 2016. január 12-15. között kerül sor.

A töltőállomás „levizsgázásához” hat darab CNG busz érkezik az MVK telephelyére, de „tankolás” után, még a hivatalos átvétel előtt visszatérnek Tiszaújvárosba, hogy az utolsó simításokat elvégezzék rajtuk. Az MVK szakemberei úgy tervezik, hogy februárban érkeznek meg és állnak forgalomba városunkban az első CNG üzemű MAN típusú autóbuszok, addigra a kút is készen áll majd a járművek fogadására. A miskolci töltőállomás Magyarországon a hetedik közforgalmú kút, Észak-Magyarországon pedig az első, ahol a CNG járművek töltésére nyílik lehetőség. A miskolci CNG töltőállomást a nagyközönség várhatóan március 1-től veheti igénybe kártyás fizetéssel.

- Miskolc Városi Közlekedési Zrt. -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában