Helyi közélet

2016.01.28. 08:18

Megszólal-e a kulcstartó két hét múlva?

Miskolc, Nyíregyháza - Folytatódik az információcsepegtetés a választási „bedolgozás” ügyében.

Miskolc, Nyíregyháza - Folytatódik az információcsepegtetés a választási „bedolgozás” ügyében.

A Nyíregyházán élő Lakatos Miklós építőipari vállalkozó szerdán bizonyítékokat ígért az állítólagos választási feketekassza-ügyekben. Mint ismeretes: a vállalkozó azt állítja, hogy előre beígért megbízás fejében segítette a miskolci polgármester kampányát (Nyíregyházán pedig rendezvény szervezésével segítette a polgármester kampányát és ezért később munkát remélt de nem kapott),  és eközben „kéz a kézbe” készpénzzel fedezték kiadásait.

Lakatos Miklós szerdán a szabadságbokori lakásában sajtótájékoztatót tartott, amelyen ismét felidézte, hogy mit tett a két – miskolci és nyíregyházi – polgármester-jelölt megválasztása érdekében, illetve milyen ígéreteket kapott tőlük a közvetítő embereken keresztül – de erről már többször írtunk részletesen.

Az ígért bizonyítékok

Ígért bizonyítékként most több elektronikus levelet mutatott, amelyeket a miskolci polgármester, Kriza Ákos titkárnője, Bőkéné Pálinkás Erzsébet küldött a vállalkozónak. Szerinte nem igaz, hogy a polgármester nem ismerte, hiszen egy titkárnő nem magától írogat leveleket, hanem a főnöke utasítására. Mutatott egy másik üzenetet is: amikor gratulált neki polgármesterré választásához, Miskolc vezetője így írt vissza: „Köszönöm a gratulációt, közös munka volt”. Így folytatta állításait:

– A miskolci városvezetés tagadja a kapcsolatunkat, pedig a kampányra a pénzt mindig az önkormányzat hivatalában vettem fel – mondta Lakatos Miklós. – A kiadásaimról szerettem volna elszámolni 2015 februárjában, de nem került rá sor. A tankolásra nem kellett pénz, mert volt egy miskolci benzinkút, ahol le voltak adva a rendszámok, így ott bármikor tankolhattunk fizetés nélkül.

Feljelentést is tesz

Lakatos Miklós szólt arról is, hogy a kapcsolatot mindig Kovács Zsolttal tartotta, aki akkor még Kriza Ákos kabinetfőnök-helyettese volt.

– Kovács Zsolt keresett meg azzal kapcsolatban is, hogy kompromittáljam Pásztor Albertet, Tóbiás Józsefet. Be fogom bizonyítani azt is, hogy a lejárató kampányt Kovács Zsolt indította el a polgármester tudtával. Amikor Kovács Zsolt eljött Nyíregyházára, kijelentette, hogy Kriza Ákos megbízásából jött. Soha nem kettesben tárgyaltunk, 4-5 ember mindig volt körülöttünk, ők most is mellettem állnak. Ő is letagad engem, pedig a telefonbeszélgetések bizonyítékok az ismeretségre. Ha Kriza Ákos szerint nem mondok igazat, jöjjön el velem a HírTV-be, s tisztázzuk ott, hogy kinek van igaza. Miskolcról sok fideszes hív fel, hogy ne hagyjam abba. Feljelentést fogok tenni a polgármester ellen hivatali visszaélés gyanújával.

Nem fél, marad itthon

Egy másik bizonyítékot csak felmutatott Lakatos Miklós azzal a kijelentéssel, hogy azt két hét múlva tárja a nagy nyilvánosság elé. Ez egy olyan kulcstartó volt, ami állítólag kép- és hangfelvételek készítésére alkalmas – és amelyet több helyszínen is használt.

Rákérdeztünk arra is, miért kapcsolódik be ismétlődően a kampányokba hol jobbról, hol balról.

– Mindig az vezérelt, hogy kapjak a választás után munkalehetőségeket, s így segíthessem a cigány embereket, hiszen ha megtanulnak dolgozni, nem fognak lopni. Egyébként a börtöntől nem félek, öngyilkos nem akarok lenni, nincs halálos betegségem, nem akarok külföldre menni, itthon szeretnék élni – mondta Lakatos Miklós.

ÉKN

Miskolci városvezetés: abszurd állítások

A városvezetés továbbra is fenntartja dr. Kriza Ákos polgármester és dr. Csiszár Miklós jegyző által korábban megfogalmazottakat. Lakatos Miklós állításai teljes mértékben abszurdak: az önkormányzatnak nem volt, nincs, és nem is lesz semmiféle fekete kasszája. Az önkormányzat és Lakatos Miklós roma vállalkozó között semmilyen jogviszony, vagy egyéb kapcsolat nem állt fenn, ennek megfelelően semmilyen pénzmozgás nem történt, közpénz nem forgott sem a vállalkozó cégében, sem pedig a város és a vállalkozó viszonylatában. Nyilatkozatai súlyosan csorbítják a polgármester és munkatársai becsületét valótlan tényállításaival, melyeket immáron folytatólagosan és láthatóan aljas indokból követ el nagy nyilvánosság előtt. Éppen ezért büntető feljelentést tett ellene dr. Kriza Ákos polgármester. Egyben a városháza mindenkivel szemben hasonló jogi lépéseket tesz, amennyiben visszaél a sajtó adta nyilvánossággal, és ott hamis tényeket úgy állít be, mintha igazak lennének, megtörténtek volna.



Nyíregyháza, Miskolc - Az elmúlt napokban sokat szerepelt a médiában a Nyíregyházán élő Lakatos Miklós építőipari vállalkozó.

Miskolc – Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere a választási „ feketekassza-ügy” kapcsán arról beszélt múlt heti rendkívüli sajtótájékoztatóján, hogy nem ismeri a botrányt kirobbantó Lakatos Miklóst, és sem ő, sem az önkormányzat nem állt jogviszonyban a nyíregyházi vállalkozóval.

Miskolc – Csiszár Miklós, Miskolc jegyzőjének közleményére közleményben reagált a Jobbik.

Miskolc – A Miskolc polgármestere által elrendelt belső vizsgálat eredménye szerint az önkormányzat a Lakatos Miklósné, valamint Kovács Zsolt által tulajdonolt nyíregyházi székhelyű gazdasági társasággal semmilyen jogviszonyt nem alakított ki és üzleti kapcsolatot soha nem létesített, írja közleményében Csiszár Miklós, Miskolc jegyzője.

Miskolc – Kovács Zsolt, Kriza Ákos polgármester egykori kabinetvezető-helyettese meglehetősen furcsa interjút adott a Miskolc TV-nek, amelyben megpróbálta a városvezetést tisztára mosni, ehelyett azonban még jobban besározta, véli a Jobbik.

Miskolc – Hivatali visszaélés címén polgári per indítását fontolgatja a nyíregyházi vállalkozó.

Miskolc, Nyíregyháza – Botrányvideó – nyíregyházi vállalkozóként ezzel a szalagcímmel került a figyelem középpontjába Lakatos Miklós, aki azt nyilatkozta: aktívan részt vett abban a lejáratókampányban, mely Miskolc jelenlegi polgármesterének ellenfelét próbálta nemtelen eszközökkel esélytelenné tenni. Beszélt továbbá feketekasszából kapott pénzekről, szolgálatokért cserébe ígért megbízásokról…

Miskolc – Miskolc polgármestere újra kijelentette, soha sem volt semmilyen kapcsolatban Lakatos Miklóssal.

Miskolc – Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc 2014-ben újjáválasztott polgármestere rágalmazásért feljelentette Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozót, aki a múlt héten az N1 TV egyik videójában azt állította: a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampányában dolgozott másokkal együtt és “feketekasszából” fizettek nekik ezért.

Miskolc, Nyíregyháza – Nyilvánosságra került az N1TV videója a neten széles körben, amelyen Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó azt állítja, a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampányában „feketekasszából” fizetve dolgozott.

Miskolc, Nyíregyháza – A „botrányvideóban” szereplő nyíregyházi vállalkozó szerint az igazság győzni fog.

Miskolc – Pásztor Albert, Miskolc korábbi rendőrkapitánya a 2014-es önkormányzati választásokon a baloldali ellenzék polgármesterjelöltje volt.

Miskolc, Budapest – Tényi István szerint a rendőrségnek meg kell vizsgálni az állítások igazságtartalmát és büntetni a hamis tanúzást.

Miskolc – Bírósághoz fordul az alaptalan vádaskodások miatt Miskolc polgármestere.

Miskolc – Nyilvánosságra került az N1TV videója a neten széles körben, amelyen Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó részletesen beszámol róla, hogyan vett részt a Fidesz miskolci önkormányzati kampányában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában