Helyi közélet

2016.01.04. 13:19

Megfogadták, hogy csak a zsír ég, a cigaretta nem

Miskolc - Több edzés, kevesebb dohányzás, jobb tanulás, csak néhány az év eleji fogadalmak közül.

Miskolc - Több edzés, kevesebb dohányzás, jobb tanulás, csak néhány az év eleji fogadalmak közül.

„Égjen a zsír” – válaszolta Bálint Fanni, amikor arról kérdeztük, mit fogadott meg az új évre. Szombaton úgy tűnt, nem csak elméletben döntötte el, hogy 2016 az alakformálása éve lesz, de a gyakorlatban is elkezdte, hiszen másfél órát edzett az egyik miskolci fitneszteremben. Barátnője is elkísérte, de ő elárulta, nála csak év elején nagy a lendület, az első pár hétben, utána ráun az edzésre, és elfelejti az év végén tett fogadalmat, hogy lead tíz kilót.

„A felejtés miatt minden évben egyre több kiló kerül a fogadalmamba” – panaszkodott. A fitneszteremben úgy tűnt, sokaknak a karcsúsodás, fittség lehetett az év végi fogadalmuk, mert szinte minden gépen voltak, telt ház volt.

Megtudtuk: ugyanez volt karácsonykor, amint kinyitottak, özönlöttek az emberek. „Akkor a bejglit dolgozták le, most a szilveszteri buli után regenerálódnak” – mondta egy edző.

Fejben készül rá

Mások azt fogadták meg, lerakják a cigarettát 2016-ban. Ha nem is év elején, de hétfőtől megpróbálom – árulta el Rácz Róbert.

„Nehéz lesz, már fejben készülök rá, de azt érzem, muszáj, szeretnék egészségesebben élni” – tette hozzá.

„Jobban fogok tanulni” – ez már Kovács Evelin fogadalma, aki jelenleg harmadikos az egyik középiskolában. „Bár ezt minden szeptemberben megfogadom” – tette hozzá tréfásan.

Csak, ha szívből jön

Nincsenek fogadalmaim, legalábbis így év elején – válaszolta Kocsis Anna. Ő úgy gondolja, csak akkor érdemes bármit is elhatározni, ha szívből jön és nem kényszerből. „Csak azért, mert új évet kezdtünk, nem kell új életet is. Csak akkor, ha annak itt van az ideje, de lehet, ez pont nem esik egybe az évváltással” – vélekedett.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában