Helyi közélet

2016.01.04. 15:30

"Barátként fogadtak Clevelandben"

Miskolc, Cleveland - Széphalmi Jurkó László előadásával és képeivel a Magyar Találkozón járt.

Miskolc, Cleveland - Széphalmi Jurkó László előadásával és képeivel a Magyar Találkozón járt.

Clevelandben járt a közelmúltban Széphalmi Jurkó László miskolci művész. Az alkotó a 2015-ös Clevelandi Magyar Találkozó résztvevője volt. A rendezvény témájául ezt választották a szervezők: „Történelmi visszatekintés; Magyarország és a II. Világháború”. Nem csupán képeivel volt jelen, de Összetartozunk címmel megemlékezést is tartott azokról, akik az életüket áldozták a hazáért.

Összetartó erő

Széphalmi Jurkó Lászlóval interjút készített a clevelandi magyarok hangja, a Bocskai Rádió. Ennek protálja így összegzi a beszélgetést: „Széphalmi Jurkó László iparművész Miskolc városából érkezett a Magyar Kongresszusra. Nagy örömmel vett részt az eseményen, mert életerőt ad számára az itteni magyarság összetartó ereje. Amerika más városaiban is érezte, hogy milyen összetartóak a magyarok. Úgy látja, hogy a Magyar Társaság mindent megtesz, hogy összehozza a magyarul gondolkodókat. Széphalmi Jurkó László interjújában hangot adott annak, hogy nagyszerűen érezte magát a kongresszuson, ahol barátként fogadták. Rézkarcokat, metszeteket és grafikákat állított ki a kiállításon, amelyek az első világháború és az 1956-os szabadságharc témáját idézték meg”.

Köszönősorokat írt az alkotónak a kiállítás rendezője, Ludányi Nádas Panni. „Ezek a képek megadták az alapot az idei kongresszusunk témájához. A gyönyörű képkiállítását megnézhették sokan, akik a két és fél nap folyamán részt vettek” – olvasható a többi között a levélben.

ÉM-BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában