Helyi közélet

2016.01.05. 10:20

Az utcán szült nő nem viheti haza Rikárdót

Miskolc - Elvehetik a villamosmegállóban született kisfiút az anyjától.

Miskolc - Elvehetik a villamosmegállóban született kisfiút az anyjától.

Ezt az információinkat erősítette meg dr. Tiba Sándor, a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház (MISEK) főigazgatója, aki egészen pontosan úgy fogalmazott: nem adják oda az újszülöttet az édesanyának, mert zavart az állapota.

A főigazgatótól az Észak-Magyarország megtudta, valószínű, a nő jelenlegi állapotát nem a szülés idézte elő. Azt is elmondta, ilyenkor a kórház felveszi a kapcsolatot a gyámüggyel, innentől ők intézik tovább a gyermek felügyeletét.

„Nagyon valószínű, hogy az édesanyja és a gyermek nem együtt mennek haza, hiszen a gyermek védelme érdekében az újszülött nem adható ki az édesanyának”, mondta dr. Tiba Sándor.

Mint arról beszámoltunk, a 18 éves nő szombat éjjel az egyik miskolci villamosmegálló mellett szülte meg gyermekét, aki a Rikárdó nevet kapta. A nőre és az újszülöttre rendőrök találtak, akik a mentők kiérkezéséig ellátták az édesanyát és babát.

ÉM-NSZR



Miskolc - „Feldolgozhatatlan élmény volt, főleg, hogy a feleségemmel márciusra várjuk mi is a gyermekünket.” tovább »

Miskolc – A rendőrök egy miskolci villamosmegálló mellett született csecsemő életét mentették meg az éjszaka folyamán. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában